Vijf scholen voor het voortgezet onderwijs strijden woensdag 25 april a.s. in Zwolle om de titel ‘Sportiefste VO school van Nederland’. CSG Calvijn uit Rotterdam Lombardijen is één van deze genomineerde scholen.

De verkiezing wordt voor de vijfde keer georganiseerd door de KVLO, de Koninklijke Vereniging van leraren Lichamelijke Opvoeding, en het NOC*NSF. Dit jaar in samenwerking met de gemeente Zwolle, de Landstede Groep, Sportservice Zwolle en de Hogeschool Windesheim. De verkiezing maakt onderdeel uit van de Nationale Sportweek, die van 21 tot 28 april plaatsvindt.

CSG Calvijn is geselecteerd op basis van hun bewegingsprogramma binnen en buiten de lessen. Ook de wijze waarop leerlingen kunnen participeren in de sport- en bewegingsprogramma’s en de maatschappelijke betrokkenheid van de school bij gezond bewegen is een facet waar de nominatiecommissie naar heeft gekeken. Voorbeelden van programma’s waar Calvijn aan deel neemt zijn Playing for succes, het beleidsplan ‘Lekker Fit’ en ‘Sportklas’ en de Schoolsportvereniging scholencompetitie zaalvoetbal, een initiatief vanuit Rotterdam Sportsupport.

De scholen dagen elkaar uit door eerst per school een podiumpresentatie te geven. Daarna bevraagt een jury, onder voorzitterschap van oud-schaatscoach en chef de mission van de Olympische Winterspelen Henk Gemser, de schoolleiding, de vakdocent lo en een leerling over het sport- en beweegbeleid van de school. Ondertussen krijgen de leerlingen een aantal sportclinics aangeboden, waarbij ze kennis kunnen maken met nieuwe of bekende sporten. Aan het einde van de middag wordt duidelijk welke school zich de komende twee jaar de Sportiefste VO school van Nederland mag noemen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marco van de Geer

Marco van de Geer

pedagogisch adviseur