Maar liefst zes aanvoerders zijn deze week verrast met een aanvoerdersband van Omarm Rotterdam! Zij kregen deze band op bijzondere manier uitgereikt voor hun waardevolle bijdrage aan inclusie en diversiteit in de sport.

Frank Verhaar (Schoolsportvereniging Afrikaanderwijk), Abdel Maghnouj (Abdel-kwan), Dorinde Hoogsteden (Rotterdam Basketbal), Gerard Smulders (gemeente Rotterdam), Chantalle Chapusot (Free to Move) en Michel van Jaarsveld (Volley Zuid) zijn in het zonnetje gezet. Zij ontvingen de Rotterdamse aanvoerdersband, ontworpen door kunstenaar Arno Coenen. ‘Omarm Rotterdam!’ is een initiatief van Rotterdam Sportsupport en staat voor elkaar steunen, leiderschap, samenwerking en betrokkenheid.

Over de aanvoerders

Frank Verhaar is al bijna 15 jaar coördinator van de Schoolsportvereniging in Afrikaanderwijk. Vanaf de start van het project zet de Lekker Fit!-leerkracht van Sterrenschool de Globetrotter zich in om de kinderen in de wijk aan het sporten te krijgen. Honderden kinderen maakten via hem kennis met sport(verenigingen) in de wijk.

Frank Verhaar

Abdessamia Maghnouj is de drijvende kracht achter taekwondovereniging Abdel-kwan. De club verwelkomt iedereen en zet zich daarnaast ook extra in met bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, taal- en beweeglessen en ouderensport.

Abdessamia Maghnouj

Dorinde Hoogsteden is voorzitter van Rotterdam Basketbal en wil met deze vereniging alle doelgroepen bedienen. Met haar ‘niet lullen, maar poetsen’-mentaliteit staat ze altijd voor de club klaar. Dankzij haar tijd en energie is de club van grote waarde binnen bijvoorbeeld jongerenprojecten. Daarnaast is ze actief binnen het Rotterdams Netwerk voor Vrouwen in de Sport.

Dorinde Hoogsteden

Gerard Smulders zwaait binnenkort af als bestuursadviseur bij de gemeente Rotterdam. Op de achtergrond heeft de geboren Pendrechter zich hard gemaakt en ingezet voor sportverenigingen en vrijwilligers. Als vrijwilliger (voor Vitaal Pendrecht) was hij bijvoorbeeld actief voor de Kinderfaculteit Pendrecht: hierbinnen heeft hij sport een belangrijk onderdeel gemaakt en de verbinding gemaakt met Schoolsportvereniging.

Gerard Smulders

Chantalle Chapusot wil met haar dansschool Free to Move!! elke Rotterdammer in zijn/haar kracht zetten. In de wijken waar zij actief is, mag iedereen meedansen: alle leeftijden en achtergronden zijn welkom. Met Special Dance zet zij zich in voor kinderen met een beperking. Daarnaast besteedt zij volop aandacht aan ouderbetrokkenheid.

Chantalle Chapusot

Michel van Jaarsveld zet zich als voorzitter van Volley Zuid al jaren in voor een inclusieve en diverse sportvereniging. Bij deze club mag iedereen zijn wie hij/zij is in de breedste zin van het woord. Michel pleit ervoor dat clubs diversiteit moeten omarmen en geen groepen moet uitsluiten. Zo is/wordt het een veilige plek voor iedereen.

Michel van Jaarsveld

Bekijk hieronder de video van de uitreiking van Frank Verhaar, Dorinde Hoogsteden en Michel van Jaarsveld.

Bekijk hieronder de video van de uitreiking aan Abdel Maghnouj, Chantalle Chapusot en Gerard Smulders.

Aanvoerder worden

Zet jij je in voor diversiteit en inclusie in de sport? En wil jij dit uitdragen met de unieke groen-witte band met het stadswapen ‘Sterker door Strijd’? Sluit je dan aan bij de campagne ‘Omarm Rotterdam’! Klik hier om de aanvoerdersband voor jezelf, jouw team, jouw organisatie of voor een ander aan te vragen. Als ‘aanvoerder’ draag je actief bij aan diversiteit en inclusie in de Rotterdamse sport. Lees hier welke aanvoerders al een Rotterdamse band hebben.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Antoine Schijf

verenigingsconsulent Toekomstbestendige sportverenigingen / leidinggevende
Antoine Schijf