De Ommoordse Mixed Hockeyclub (OMHC) is op 12 maart officieel van start gegaan als Sportplusvereniging. OMHC wil in Nesselande een steeds sterkere wijkfunctie krijgen en richt zich op terreinen als onderwijs en werk/-re-integratie. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met de buitenschoolse opvang, daarnaast heeft de club een naschools sportprogramma en zijn er plannen voor beweegactiviteiten voor ouderen en een mogelijke samenwerking met een voetbalschool in de wijk voor wijkbewoners. Daarnaast werkt de club samen met Pameijer en biedt ze een plek voor maatschappelijke stages. OMHC kreeg voor o.a. deze activiteiten op woensdag 12 maart officieel de Sportplusstatus toegewezen. 

Het Sportplusprogramma komt voort uit het gemeentelijke Uitvoeringsprogramma Sport. Met dit programma vertalen de Sportplusverenigingen hun ‘plus’ in de vorm van inzet op maatschappelijke terreinen als onderwijs, gezondheid, veiligheid, werk/re-integratie en participatie. In Prins Alexander kregen eerder XerxesDZB, Budo Alexander, Rotterdam Basketbal en RKC WION de Sportplusstatus.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Anne Nurra

Anne Nurra

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat / clubkadercoach