Van 12 maart tot en met 14 mei presenteren de tien leukste Rotterdamse verenigingen zich op Radio Rijnmond. HSV Saints is op zaterdag 2 april aan de beurt in het programma Rijnmond Sport.

De oorsprong van HSV Saints ligt bij de honkbaltak van de sportvereniging van het Libanon Lyceum, welke in 1961 werd opgericht. Dat betekent dat de vereniging dit jaar alweer vijftig jaar bestaat. Duczika Frings, secretaris bij HSV Saints, vertelt enthousiast over haar club: “In de afgelopen vijftig jaar heeft Saints een enorme slag gemaakt en behoort de club in dit jubileumjaar bij de grotere honk-en softbal verenigingen van Nederland. Dit is bijzonder, zeker als men zich realiseert dat in de nabije omgeving veel bekende honk – en softbalverenigingen te vinden zijn.”

In de afgelopen tien jaar heeft de Saints een grote ontwikkeling doorgemaakt met name op het gebied van trainingen, kwaliteit en intensiteit van de begeleiding met als gevolg dat het leden aantal zich heeft verdubbeld. Frings vult aan: “De persoonlijke sfeer waarin iedereen zich zó thuis en welkom voelt bij de Saints is nog steeds zoals het ooit begonnen is.” Volgens Saints is dat ook de kracht van de club, iedereen is welkom en van overal weet men de weg naar de Saints te vinden.

Naar aanleiding van een aantal vragen van buiten de vereniging heeft bestuurslid André Ficken heeft zich verdiept in de mogelijkheden van G-honkbal. In samenwerking met de organisatie ‘Special heroes” verzorgt de Saints nu clinics op zowel S.O. en V.S.O. scholen in Rotterdam met als resultaat dat op donderdag 19 mei 2011 een speciaal G-honkbal toernooi zal gaan plaatsvinden.

Op de vraag wat HSV Saints zou doen met het geldbedrag van 2500 euro bij een eerste plaats, antwoordt Frings: “Mochten we winnen, dan willen we het geld graag besteden aan het opknappen van onze dug-outs en het plaatsen van houten tuinbanken voor de supporters.”

Gedurende de tien weken waarin de verenigingen zich presenteren, kan het publiek stemmen op zijn favoriete club. Naast het publiek maakt ook een deskundige jury met onder meer oud-topjudoka Deborah Gravenstijn weer haar keuze, waardoor niet automatisch geldt dat de clubs met de grootste achterban de meeste kans op de titel maken. Stemmen kan hier.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Wim Wisse

Wim Wisse

verenigingsconsulent Charlois en IJsselmonde