Hapkido is een sport die niet veel mensen kennen. Misschien wél na de uitzending van Ons Kluppie op RTV Rijnmond. Bij deze vereniging uit Hoogvliet wordt hard getraind om de Koreaanse vechtsport onder de knie te krijgen. Bij hapkido draait het erom jezelf te verdedigen met de kracht van de tegenstander. Met vierhonderd standaard klem- en zelfverdedigingstechnieken kun je duizenden combinaties maken en dat maakt de zelfverdedigingsvechtsport veelzijdig. Ook worden er wapens gebruikt, zoals stokken, zwaarden en nunchaku’s.

De sport is voor jong en oud. Iedereen kan op zijn eigen niveau trainen. De één is beter in trappen, de ander weer in klemtechnieken. Iedereen kan zichzelf leren verdedigen bij In Mu Kwan.

De geluidsfragmenten zijn hier te beluisteren.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Liana Landman

Liana Landman

projectleider Vitale sportverenigingen / verenigingsconsulent Accommodatie en Organisatie