Na Noord staat Charlois in het teken van sport. Van maandag 22 t/m vrijdag 26 september krijgen sport, bewegen en het verenigingsleven extra aandacht tijdens de Sportentocht in Charlois. Kinderen van de groepen 3 t/m 8 kunnen een week lang gratis kennismaken met verschillende sporten bij sportverenigingen in de buurt.

Meer kinderen in beweging!

De Sportentocht biedt kinderen de kans op een laagdrempelige manier kennis te maken met de diverse sportverenigingen in de buurt en stimuleert ze te bewegen. Sporten is gezond, maar vooral leuk om te doen.

Elke dag bieden meerdere sportverenigingen in Charlois hun sport aan op locatie. Denk onder andere aan aikido bij Bushi Dojo, handbal bij RHV Snelwiek of honkbal bij de Portland Poema’s.

Aan de hand van een programmaboekje met stempelkaart, dat via school wordt uitgedeeld, kunnen de kinderen gratis deelnemen aan de activiteiten. Deelnemers ontvangen bovendien een Sportentocht rugzakje en een Rotterdam jouw sportstad waterflesen maken kans op de titel sportiefste leerling of sportiefste school. Hier kunnen ze ook nog eens leuke prijs mee winnen, zoals een gratis lidmaatschap van een van de sportverenigingen.

Feestelijke prijsuitreiking

Op woensdag 8 oktober wordt de Sportentocht feestelijk afgesloten met een prijsuitreiking op de winnende school.

De Sportentocht is een initiatief van de Gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Paul Baans

Paul Baans

verenigingsconsulent Financiën