Voetbalclub vijfde deelnemer aan Scoren met Energie

Voetbalvereniging Coal is de volgende Rotterdamse sportvereniging die mee gaat doen aan Scoren met Energie. De voetbalvereniging uit Charlois verwacht de energierekening flink te verlagen.

Voor veel verenigingen zijn de energielasten een grote kostenpost. Om ervoor te zorgen dat sportverenigingen niet langer geld en energie verspillen heeft Rotterdam Sportsupport samen met een aantal partners Scoren met Energie ontwikkeld. Met dit project kunnen verenigingen die een eigen accommodatie hebben, hun energierekening verlagen.

Diverse sportverenigingen doen inmiddels mee aan het energiebesparingsproject. Rvv Coal is de nieuwste deelnemer. De voetbalvereniging, gevestigd aan de Oldegaarde, schat in dat zij jaarlijks 4.000 euro meer betaalt voor energie dan verenigingen van vergelijkbare omvang. Eerdere pogingen van de club om zelf het energieverbruik te verminderen liepen op niets uit. Onbekendheid met de oorzaken van de huidige hoge energierekening is hier een belangrijke oorzaak voor. COAL start nu met drie maanden monitoring om inzicht in het huidige energieverbruik te krijgen en mogelijke energieslurpers op te sporen.

Na LTC Plaswijck, IJVV De Zwervers, HWD en DRL is Coal inmiddels de vijfde Rotterdamse club die deelneemt aan Scoren met Energie. De besparingen van de deelnemende clubs lopen op van minimaal tien procent tot dertig procent van de huidige energielasten. Door energieopwekking kan de vereniging de energierekening zelfs naar ‘nul’ terugbrengen.

Het project biedt nog ruimte voor meer verenigingen om deel te nemen. Meer informatie:

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Anne Nurra

Anne Nurra

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat / clubkadercoach