Door de stijgende energieprijzen staan veel sportverenigingen voor grote (financiële) uitdagingen. Op dit moment wordt er gewerkt aan de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK), een landelijke regeling om ook sportverenigingen te compenseren. Een deel van de sportsector wordt met deze maatregel geholpen, maar een deel ook niet, meldt NOC*NSF. Verenigingen die op zoek zijn naar een vast energiecontract, kunnen aankloppen bij SportStroom. Hoe? Lees hier verder!

SportStroom, samenwerkingspartner van Rotterdam Sportsupport, koopt al 18 jaar collectief stroom en gas in voor Nederlandse sportverenigingen. Ook in deze uitdagende periode doen zij dat. De energieprijzen zijn weliswaar hoger dan voorheen, maar kunnen nog steeds aantrekkelijk zijn voor sportverenigingen met een variabel energiecontract. Is jouw vereniging op zoek naar zekerheid (een vast contract) en wil jouw vereniging gebruik maken van een scherp aanbod door middel van collectieve inkoop? Meld je dan uiterlijk maandag 31 oktober 12.00 uur bij Rotterdam Sportsupport. Dit kan door te klikken op de button onderaan deze pagina of in het informatiemenu en je gegevens bij ons achter te laten. Wij verzamelen alle aanmeldingen en delen deze vervolgens met SportStroom. Zij komen met een vrijblijvende energieofferte voor één jaar vast.

Hoe is de situatie in Rotterdam en wat doet Rotterdam Sportsupport?  

Al geruime tijd vraagt Rotterdam Sportsupport aandacht voor de betaalbaarheid en de toegankelijkheid van de sport als gevolg van de explosief gestegen energielasten. Samen met de gemeente Rotterdam en Sportbedrijf Rotterdam brengen we de problemen van de energiecrisis in de sport in kaart, bekijken we wat de gevolgen zijn en op welke manier de problemen mogelijk kunnen worden opgelost. We helpen verenigingen, samen met onze partners, om inzicht te krijgen in hun financiën en op korte en lange termijn besparingen door te voeren. 

Heeft jouw vereniging hierover vragen? Neem dan contact op met verenigingsconsulent Paul Baans via p.baans@rotterdamsportsupport.nl of bel naar 010 24 29 315. We helpen je graag!

Dít kan jouw vereniging zelf doen

Dit is het moment om het energieverbruik eens goed tegen het licht te houden en na te denken over het verduurzamen van de accommodatie. Welke energiebesparende maatregelen (korte en lange termijn) zijn er mogelijk? En welke alternatieve inkomstenbronnen kun je aanboren om de stijgende energieprijzen op te vangen? Op deze pagina vind je een overzicht met alle energiebesparende maatregelen. Van besparingen op energiebelasting tot duurzaamheidsinvesteringen. Doe er je voordeel mee!

Paul Baans

Verenigingsconsulent Financiën
Paul Baans

Meer weten?

Wil je jouw accommodatie beter benutten? Heb je vragen over toegankelijkheid of duurzaamheid? Of wil je verbouwen, uitbreiden of verhuizen?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Fondsen en subsidies
  • Duurzaamheid
  • Wet- en regelgeving
  • Vergunningen
  • Toegankelijkheid
  • Extern reclamebeleid

Wij staan voor je klaar!

Antoine Schijf

verenigingsconsulent Toekomstbestendige sportverenigingen / leidinggevende
Antoine Schijf