Rotterdam werkt aan een schone stad. De gemeente Rotterdam wil daarom graag een oplaatverbod voor ballonnen. Eind december besluit de gemeenteraad of het oplaten van ballonnen daadwerkelijk verboden wordt. Een verbod zou op z’n vroegst al op 1 januari 2020 kunnen ingaan waarbij er direct handhavend zal worden opgetreden.

Ook sportverenigingen hebben wel eens reden voor een feestje en gebruiken hiervoor soms het oplaten van plastic ballonnen. Deze ballonnen, die erg slecht zijn voor het milieu, komen weer op straat of in het water terecht. Dit zorgt voor vieze straten en dieren kunnen ballonnen zien als voedsel en hierin stikken of verstrikt raken. De gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport willen sportverenigingen daarom vooral inspireren om te kiezen voor alternatieven. Ook andere sectoren worden uitgedaagd om naar alternatieven te kijken.  

Inspiratie

Alternatieven zijn er immers genoeg om een feestje luister bij te zetten. Denk bijvoorbeeld aan bellen blazen, een lampionnenoptocht of een versiering met bloemen. Kijk hier voor meer inspiratie.

Heeft jouw vereniging zelf ideeën? Dan kun je dat natuurlijk kenbaar maken bij Rotterdam Sportsupport via info@rotterdamsportsupport.nl of door appen naar 06-17 48 66 10. Zo lever je ook een bijdrage aan een schoon en duurzaam Rotterdam.

Meer weten?

Wil je jouw accommodatie beter benutten? Heb je vragen over toegankelijkheid of duurzaamheid? Of wil je verbouwen, uitbreiden of verhuizen?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Fondsen en subsidies
  • Duurzaamheid
  • Wet- en regelgeving
  • Vergunningen
  • Extern reclamebeleid

Wij staan voor je klaar!

Salima Bouhtala

Salima Bouhtala

projectcoördinator Schoolsportvereniging