Bron: Calibris Contact

Worden er binnen uw vereniging MBO stagiairs opgeleid van de beroepsopleiding Sport & Bewegen, en wilt u de stagebegeleider(s) binnen uw club de mogelijkheid geven om zich verder te ontwikkelen in deze taak?

Dan geeft de training ‘Basisvaardigheden Werkbegeleider’ van Calibris Contract de handvatten om hiermee aan de slag te gaan.

Resultaat van de training ‘Basisvaardigheden Werkbegeleider’

Uw krijgt inzicht in het begeleidingstraject en u kunt uw rol daarin optimaal invullen. U kunt uw studenten echt verder helpen in hun ontwikkeling. Zo wordt uw organisatie een kweekvijver voor nieuw talent. U ontvangt na afloop een certificaat (als u de modules en de trainingsdag heeft afgerond).

Programma

Het programma van de training bestaat uit twee delen. Het eerste deel van de training bestaat uit vier digitale modules. In uw eigen tempo doet u kennis op, die u nodig heeft om uw begeleidersrol optimaal in te vullen.

Stap voor stap volgt u het proces van binnenkomst van de student tot en met afronding van de stage. In de digitale leeromgeving kunt u materialen zoals protocollen downloaden. Voor enkele beroepsgroepen is de training ingekleurd voor de branche. Werkt u als verpleegkundige in de zorg, bent u doktersassistent, pedagogisch medewerker, leider van een woongroep in de gehandicaptenzorg of sporttrainer? Dan werkt u met doelen, voorbeelden en taalgebruik uit uw eigen branche.

Na de digitale modules volgt u een dag training in een groep. Samen met anderen leert u hoe u de kennis die u in het eerste deel heeft op gedaan kunt toepassen. U gaat aan de slag met oefeningen.

Natuurlijk kunt u alle vragen stellen over situaties die u tegenkomt in uw dagelijkse werk.

Blended Learning = Het Nieuwe leren (combinatie van e-learning en groepstraining).

Bekijk het filmpje onderaan de webpagina op www.calibriscontract.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Ellen Breedveld

Ellen Breedveld

projectmedewerker Meer volwassen Rotterdammers met een gezondheidsachterstand blijvend in beweging