Zorg ervoor dat kinderen van het Jeugdsportfonds Rotterdam kunnen blijven gebruikmaken en zo lid blijven van uw vereniging. Attendeer hun intermediair er zekerheidshalve op dat jaarlijks een herhaalaanvraag moet worden ingediend. De intermediair is bijvoorbeeld een leerkracht, jeugdhulpverlener, zorgcoördinator of huisarts. Kortom, iemand die professioneel betrokken is bij de opvoeding, verzorging, begeleiding of scholing van het kind.

Jongens en meisjes uit een minder draagkrachtig gezin kunnen in Rotterdam tóch lid zijn van een vereniging. Jeugdsportfonds Rotterdam is bedoeld voor kinderen van vier tot en met zeventien jaar uit een gezin met maximaal 120% van het minimuminkomen. Een intermediair – iemand die het kind en zijn/haar thuissituatie kent – dient hier de aanvraag in.

Een aanvraag kan het hele jaar worden ingediend. Een goedgekeurde aanvraag geldt voor een jaar. Twee maanden voordat de lopende aanvraag eindigt, ontvangt de intermediair bericht dat een nieuwe aanvraag moet worden ingediend. Het kind kan daarna weer een jaar kosteloos sporten. Wees juist in de zomer alert, want veel aanvragen lopen af aan het eind van het seizoen. Bij veel sporten begint het nieuwe seizoen in augustus.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bianca Post – van der Hoek

Bianca Post – van der Hoek

verenigingsconsulent vitale en toekomstbestendige sportverenigingen / verenigingsconsulent Scouting