Gezellig WK-wedstrijden van het Nederlands elftal bekijken bij uw vereniging? U kunt met uw leden een Oranjefeestje bij de club vieren als u zich houdt aan de exploitatie- en drank- en horecavergunning. Verder dient de vereniging te beschikken over een licentie van Videma. Deze organisatie bewaakt vertoningsrechten op tv-beelden voor de zakelijke markt en maakt deze ook beschikbaar. U kunt deze licentie bij Videma aanvragen als u er geen heeft.

In Rotterdam mogen sportverenigingen in hun eigen accommodatie WK-wedstrijden vertonen aan hun leden. Voorwaarde is wel dat de schermen niet te zien zijn vanaf de straat. Een andere basisregel is dat er geen grote schermen worden opgesteld in de buitenruimte.

Wilt u het grootser aanpakken door bijvoorbeeld ook niet-leden uit te nodigen om de wedstrijden te bekijken? Dan hebt u een aanvullende licentie nodig van Videma. Bovendien kan dit in strijd zijn met de voorwaarden van uw vergunningen en/of Rotterdamse regelgeving. Neem hierover dus tijdig contact op met de gemeente Rotterdam.

Houd bij een feestje ook rekening met eventuele geluidsoverlast voor omwonenden. Sportverenigingen in het Rijnmondgebied hebben hierover een brief ontvangen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Fleur Lindenburg

Fleur Lindenburg

receptie-, secretariaats- en communicatiemedewerker