In Amerika is Bean Bag Baseball, honkbal voor ouderen, al langer een populair spel binnen verzorgingshuizen. Honk- en Softbalvereniging Saints introduceerde deze variant eind 2013 in Rotterdam. Inmiddels heeft zorgorganisatie Laurens Bean Bag Baseball omarmd en opgenomen in de activiteitenkalender. Op donderdag 30 januari om 15.00 uur maken ook de senioren van verzorgingshuis Aafje Schiehoven-Wilgenplas kennis met de honkbalvariant.

Bean Bag Baseball wordt gespeeld door twee teams van minimaal 6 personen en is geïnspireerd op het reguliere honkbal. De spelers werpen een pittenzak richting een speelbord met 10 gaten. Het gat waar de pittenzak doorheen valt vertegenwoordigt een waarde (honkslag, homerun, uit, etc.). De stoelen rondom het bord fungeren als honken. De spelers op leeftijd lopen, nadat ze hebben gegooid, naar het betreffende honk.

Hans Verwaaijen, buurtsportcoach bij Rotterdam Sportsupport zegt: ‘HSV Saints is een familievereniging en vanuit die gedachte heeft de club gezocht naar een spelvariant voor ouderen. De reacties vanuit de deelnemende verzorgingshuizen zijn positief en dat is een beloning voor de inzet van de vrijwilligers van HSV Saints. De vrijwilligers timmeren zelf het speelbord in elkaar en verzorgen op afspraak demonstraties voor de activiteitenbegeleiders van verzorgingshuizen. De ambitie is om in het voorjaar een groot toernooi te organiseren waaraan verschillende verzorgingshuizen deelnemen.’

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Saskia Grootens

Saskia Grootens

verenigingsconsulent Overschie en Hillegersberg-Schiebroek.