Zaterdag 12 trapt RV&AV Overmaas Ons Kluppie 2011. De voetbalvereniging is de eerste van tien clubs die zich dit jaar presenteert op Radio Rijnmond in de strijd om de prestigieuze titel.

Ons Kluppie, het jaarlijks terugkerende samenwerkingsproject van RTV Rijnmond en Rotterdam Sportsupport, start deze jaargang met voetbalvereniging Overmaas. Ronald Zwart van Overmaas omschrijft de vereniging als ‘dè wereldclub van Rotterdam’. “Overmaas is de wereld in het klein”, zegt hij. “Kinderen en volwassenen van alle nationaliteiten voetballen hier met elkaar. Voetbal is een teamsport en daarmee heeft Overmaas een enorm belangrijke sociaal-maatschappelijke functie. We verbinden de kinderen van Rotterdam-Zuid en hun ouders.”

De ruim vijfhonderd leden tellende club dingt mee naar de hoofdprijs van Ons Kluppie: een cheque van 2.500 euro. Zwart: “De geldprijs zouden we investeren in de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal. Van Rotterdam-Zuid wel te verstaan. Dit toernooi moet een jaarlijks terugkerend evenement worden voor B- en A-junioren met de grote finale in De Kuip. Prachtige reclame voor de jeugd van Overmaas.”

Gedurende de tien weken waarin de verenigingen zich presenteren, kan het publiek stemmen op zijn favoriete club. Naast het publiek maakt ook een deskundige jury met onder meer oud-topjudoka Deborah Gravenstijn weer haar keuze, waardoor niet automatisch geldt dat de clubs met de grootste achterban de meeste kans op de titel maken. Stemmen? Klik hier.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Floor Vierboom

Floor Vierboom

teamcoördinator Communicatie