Korfbalvereniging OZC had donderdag 1 september de primeur. Het is de eerste club die officieel is begonnen aan het proces om door te ontwikkelen tot Sportplusvereniging.

Een sportclub die de ambitie koestert een nog grotere rol te spelen binnen het thema Sport & Onderwijs. Het is mogelijk binnen Sportplus. Jan van der Meer is bij OZC voorzitter van de Sportpluscommissie. Hij zegt: ‘Het is voor ons een belangrijke drijfveer een grotere culturele diversiteit te realiseren binnen de club. Daarmee zou de vereniging een betere afspiegeling worden van Lombardijen, de wijk waarin we zijn gevestigd.’

Van der Meer vervolgt: ‘OZC is er de laatste jaren al in geslaagd veel energie op te wekken om maatschappelijke projecten uit te voeren. We hebben de doelstelling nog maar in bescheiden mate gerealiseerd, maar de activiteiten hebben wel veel voldoening geschonken. OZC ervaart het als een must om zich open te stellen voor de omgeving waarin de vereniging staat. Het is voor ons vanzelfsprekend dat we vanuit een maatschappelijke betrokkenheid inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen.’

De korfbalvereniging is gemotiveerd om een alliantie aan te gaan met het onderwijs. Er wordt al geparticipeerd in de Schoolsportvereniging en er is een buitenschoolse opvang. OZC wil dit graag uitbreiden in de vorm van een samenwerking met een nabijgelegen school die 600 leerlingen telt. Behalve in het thema onderwijs ambieert de vereniging ook projecten op te zetten binnen de thema’s gezondheid en bijzondere doelgroepen. OZC kent een Sportpluscommissie van zes leden die hiermee intensief aan de slag gaan.

Een week na OZC beleefden deze maand NOCKralingen, XerxesDZB (beide voetbal) en Atomium ’61 (handbal, jeu de boules, koersbal en/of doen aan Nordic Walking) hun eerste sessie van het Sportplusprogramma. In september en oktober gaan ook de zes andere verenigingen van start.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marion den Elsen

Marion den Elsen

secretaresse