Zaterdagavond is korfbalvereniging OZC als vijfde van dertig Rotterdamse verenigingen gestart als Sportplusvereniging, In het feestelijke decor van een drukbezochte playbackshowavond voor de leden werd de officiële Sportplusstatus gevierd.

OZC gaat haar rol van betekenis voor met name de mensen uit de wijken om de vereniging heen in de komende tijd steeds verder doorontwikkelen. OZC is van oudsher een sportvereniging waarbinnen prestatiesport, gezelligheid en maatschappelijke betrokkenheid hand in hand gaan. Een mooie bodem om samen met partners in de wijk iets moois op te bouwen.

Voor de korte termijn ligt de primaire focus van OZC op onderwijs. Door structurele samenwerking aan te gaan met scholen en naschoolse opvang kunnen – vanuit het meer bewegen door de jeugd – gezamenlijk ook andere thema’s aangepakt worden. Denk daarbij aan het voorkomen of werken aan overgewicht bij scholieren, het stimuleren van gezonde voeding, het reduceren van overlast in de wijk en het versterken van de pedagogische rol die onderwijs en vereniging kunnen hebben in de opvoeding van kinderen.

Ook voor onder andere de grote groep ouderen uit de wijk wil OZC een sociaal thuishonk worden. Hierin gaat het element bewegen zeker niet ontbreken. De vereniging gaat samen met zorgaanbieders kijken welk laagdrempelig beweegprogramma – dat de gezondheid en zelfredzaamheid van deze groep te goede komt – passend kan zijn.

Uiteindelijk zullen er in 2014 in Rotterdam dertig Sportplusverenigingen zijn. Zij gaan inzetten op maatschappelijke terreinen als onderwijs, gezondheid, veiligheid, werk/re-integratie en participatie. Ondersteund door Rotterdam Sportsupport maken de Sportplusverenigingen plannen om hun maatschappelijke ambities vorm en inhoud te geven.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bryan Bastiaanse

Bryan Bastiaanse

coördinator monitoring en verantwoording projecten