Zaterdag 6 augustus a.s. staat de binnenstad van Rotterdam van 11.00 uur tot 16.00 uur in het teken van de paardensport. Diverse activiteiten dienen als kick off voor het FEI EK Dressuur (17 t/m 21 augustus ’11) en het CHIO Rotterdam (24 t/m 28 augustus ’11). Beide evenementen vinden plaats in het Kralingse Bos. Augustus is dit jaar dan ook Paardensportmaand in Rotterdam.

Het centrale punt tijdens deze dag is het bordes van het WTC. Op het bordes wordt er gedurende de dag voor de kinderen een westernshow gegeven door Robert Blake. Tussen de optredens door worden er door middel van quizvragen kaarten weggeven voor het FEI EK Dressuur en het CHIO Rotterdam, treedt Chico, de mascotte van het EK/CHIO, op en is er een fotoshoot. Om 12.45 uur is de officiële opening van deze dag. Hans den Oudendammer (directeur Rotterdam Topsport) zal namens Rotterdam Sportstad deze opening verrichten. De openingshandeling houden we tot dan geheim.

Paardenkunst

De gehele maand augustus staan door de binnenstad 25 beschilderde paarden. Deze kunstpaarden zijn gemaakt door verschillende bekende Rotterdamse kunstenaars zoals Jaques Tange, Willem van Hest, Bert Otto, Karin Smits, Willem Stoop, Harry van der Woerd en vele andere. Via de VVV is het mogelijk om een wandelroute te lopen langs al deze paarden. Tijdens de officiële opening reikt Hans den Oudendammer een prijs uit aan de makers van het mooiste paard.

Ponyrijden, paardenrenbaan, paarden schilderen…

Maar er gebeurt nog veel meer in de binnenstad. Bij de Doelen vindt er een muzikale performance met poppenspel plaats en op het Binnenwegplein zijn er diverse activiteiten voor kinderen. Zo kunnen de kinderen daar een kleurplaat maken en genieten van een poppenkastspel. Op de Meent loopt een steltloper die kinderen richting het voormalig stadskantoor aan de Meent beweegt. Daar kunnen kinderen een ritje maken op één van de pony’s, onder begeleiding van paardensportvereniging De Schieruiters.

Op de Hoogstraat treedt Ben de Banjoman op en op de Coolsingel ontvangen kinderen een presentje van De Ballonnenbaron. Het Schouwburgplein is het decor waar de bezoekers van de binnenstad sportief aan de slag kunnen. Voor de kinderen is er een hindernisparcours en voor de volwassenen is er een paardenrenbaan a la Holland Sport.

Bij het Stadspodium vinden creatieve activiteiten plaats. De bezoekers kunnen een workshop schilderen volgen en kinderen kunnen aan de slag met een kleurplaat.

Organisatie

De drie Rotterdamse sportpartijen Sport en Recreatie, Rotterdam Sportsupport en Rotterdam Topsport voeren deze dag uit samen met de organisatie van het FEI EK Dressuur, het CHIO Rotterdam en Atelier Loeviera in het kader van Programma Binnenstad. In navolging van het succesvolle WK Turnen en WK Tafeltennis project maakt de gemeente Rotterdam, mede door de unieke toevoeging van kunst en cultuur, ook deze grote (top)sportevenementen zichtbaar en voelbaar in de binnenstad, waardoor de binnenstad levendiger en aantrekkelijker wordt. Het evenement wil Rotterdammers ook enthousiast maken om te gaan sporten; een belangrijke doelstelling van het stadsbestuur.

Kortom: het belooft een groot paardensportspektakel te worden!

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Monique de Groot

Monique de Groot

projectcoördinator Sportplus