Kom op zaterdag 13 september naar de Rotterdam Sport op Maat dag! Rolstoelbasketballer Barbara van Bergen nodigt iedereen van harte uit tussen 12.00 en 16.00 gratis het inspirerende evenement te bezoeken op Sportplaza Zuiderpark. Mensen met een beperking kunnen er 25 verschillende sporten beoefenen en 5 demonstraties bijwonen. Verder krijgen zij, familieleden, vrienden of begeleiders advies over praktische zaken rondom sporten en bewegen.

Barbara van Bergen en basketbalvereniging Arrows’81 horen bij elkaar. Een paar jaar geleden wist zij de club te vinden en meldde zij zich er aan, net als veel andere Rotterdammers met een beperking de weg hebben ingeslagen naar een geschikte vereniging. Maar nog niet iedereen kent het rijke aanbod van sportmogelijkheden in de stad. En nog niet iedereen weet precies welke activiteiten en club het best bij hen passen.

Barbara, tevens speelster van het Nederlands Paralympisch basketbalteam én Rotterdam Sportstad ambassadeur, is dan ook enthousiast over de Rotterdam Sport op Maat dag. Die biedt talloze aanknopingspunten voor structurele deelname aan georganiseerde sport- en beweegactiviteiten. Dat is belangrijk, want sport en beweging geeft je een doel en positieve energie.

De bekende ex-wielrenster Leontien van Moorsel is het er roerend mee eens. Hier zegt de bezitter van zes Olympische medailles onder meer: ‘Er zijn zóveel verschillende sporten die je kunt gaan ervaren. Dan is er zeker een sport bij die bij je past.’

Meer informatie: www.rotterdamsportopmaat.nl en www.facebook.com/sportopmaat.

Rotterdam Sport op Maat voert de dag uit in samenwerking met Thuis Op Straat Zuiderpark, Sportief Capelle en vele sportverenigingen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Rosanne Verhoeven

verenigingsconsulent Charlois en IJsselmonde
Rosanne Verhoeven