Je leest en hoort er steeds meer over: LHBTIQ+ acceptatie. Maar weet jij als sportbestuurder wat het allemaal inhoudt en wie er allemaal op jouw club rondlopen? En is het een veilige plek voor hen? In deze podcast geven onze collega’s Beau de Leeuw en Carmen Barranco tips.

Gesprekskaartjes

Het kan zijn dat jij ook binnen jouw club met dit onderwerp aan de slag wil gaan, maar dat je niet weet hoe. Carmen vertelt in de podcast over de speciale set gesprekskaartjes die Rotterdam Sportsupport heeft ontwikkeld. Op de kaarten staan vragen zoals ‘Je teamgenoot wordt gepest omdat hij twee moeders heeft. Wat kun jij doen om hem te helpen?’. Of ‘Een jongen uit jouw team heeft graag nagellak op en anderen roepen ‘meisje’ naar hem. Wat doe jij in deze situatie?’. Rotterdam Sportsupport kan verengingen helpen om in een speciale sessie met deze kaartjes een gesprek te starten.

Gesprekskaartjes Omarm Rotterdam

De kaartjes maken deel uit van de Omarm Rotterdamcampagne. Heb je vragen over discriminatie, pesten of LHBTIQ+ acceptatie? Neem dan contact op met jouw gebiedsconsulent. We helpen je graag verder!

Carmen Barranco

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat / clubkadercoach
Carmen Barranco

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Jeroen Zwaard

verenigingsconsulent Hillegersberg-Schiebroek en Overschie
Jeroen Zwaard