De diversiteit onder de 175.000 Rotterdamse vrijwilligers groeit. Dat blijkt uit een Vrijetijdsonderzoek van de gemeente Rotterdam. Er is met name een stijging onder Rotterdamse jongeren en Rotterdammers met een niet westerse achtergrond. Ook zijn steeds meer mensen met een uitkering actief als vrijwilliger.

Wethouder Korrie Louwes (participatie): ‘Ruim één op de drie Rotterdammers zet zich vrijwillig in; van jong tot oud, van arm tot rijk en van een enkele keer tot structureel. Het is interessant om de samenstelling van de Rotterdamse vrijwilligers te zien. Voor jongeren biedt vrijwilligerswerk een stevig netwerk en werkervaring, bi-culturele Rotterdammers doen dankzij vrijwilligerswerk actief mee met de samenleving en voor mensen met een uitkering is vrijwilligerswerk waardevol om hun cv op peil te houden. De toename van het aantal vrijwilligers laat zien dat steeds meer Rotterdammers de waarde van vrijwilligerswerk ontdekken.’

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Wilco Hameetman

Wilco Hameetman

projectleider gebieden / verenigingsconsulent Prins Alexander