Gezocht: verenigingen die hun accommodatie openstellen voor sportende Rotterdammers met een bijstandsuitkering. Een club levert daarmee niet alleen een maatschappelijke bijdrage, maar kan ook rekenen op een vergoeding. Geïnteresseerd? Kom op maandagavond 3 maart naar de bijeenkomst over ‘Bewegen naar Werk’ in Stadion Woudestein. U maakt vrijblijvend kennis met het programma. Later wordt beslist welke verenigingen daadwerkelijk aan de slag gaan. 

Veertig tot zestig procent van de 38.000 Rotterdammers met een bijstandsuitkering zou zijn weg kunnen vinden naar een betaalde baan. De anderen komen mogelijk in aanmerking voor vrijwilligerswerk. Maar dan moeten zij daar mentaal, lichamelijk en sociaal wel op worden voorbereid. Die mogelijkheid wordt inmiddels geboden door vier sportverenigingen.

Beweging in groepsverband kan iemands ‘startmotor’ op gang brengen. Het vergt veel soortgelijke acties als werken. Voorbeelden? Afspraken nakomen. De deur uitgaan. Actief zijn. Een goed dag-nachtritme hebben. Onderdeel zijn van een groep.

RSV Sperwers, RKC WION, SC Excelsior en Boksschool I Believe openen wekelijks twee keer hun poorten voor een groep van plusminus dertig uitkeringsgerechtigden. Die gaan er een uur lang aan de slag onder begeleiding van een trainer en psycholoog/lifestylecoach van Rotterdam Sportsupport. De rol van de verenigingen is dat zij hun kantine en een sportfaciliteit beschikbaar stellen en dat een vrijwilliger zorgt voor koffie en thee.

De gemeente Rotterdam is zó enthousiast over ‘Bewegen naar Werk’, dat financiële middelen zijn vrijgemaakt voor tien extra deelnemende verenigingen. Clubs die willen meedoen, kunnen soms al in april van start gaan met hun gastheerschap. Op basis van onder meer de gewenste bereikbaarheid en capaciteiten van deelnemende verenigingen, beslist Rotterdam Sportsupport welke clubs daadwerkelijke aftrappen. De organisatie streeft ook naar een goede spreiding van deelnemende verenigingen over de stad.

Meer informatie? Aanmelden voor de voorlichtingsavond? Stuur een mail naar verenigingsadviseur Jan-Willem Pijper van Rotterdam Sportsupport: Jw.Pijper@rotterdamsportsupport.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Saskia Grootens

Saskia Grootens

verenigingsconsulent Overschie en Hillegersberg-Schiebroek.