Dinsdag is bekend geworden dat een 58-jarige man van een judoschool uit IJsselmonde is aangehouden op verdenking van seksueel misbruik. Dit misbruik zou in het verleden hebben plaatsgevonden in de judoschool van de man en tijdens buitenlandse reizen van de wedstrijdselectie van de school.

Deze actualiteit toont aan dat sportverenigingen er verstandig aan doen zich bewust te zijn van de risico’s en een veilige omgeving te creëren. Veel nuttige adviezen zijn te vinden op www.inveiligehanden.nl.

Eerder dit jaar organiseerde Rotterdam Sportsupport samen met Movisie ook de informatiebijeenkomst ‘In veilige handen’. Daarin gaven experts aanknopingspunten voor een veilige inrichting van hun vereniging. De aanwezige clubs hoorden hoe verenigingen zich beter kunnen weren tegen mensen die uit zijn op seksueel misbruik.

Indien de actualiteit vragen over dit thema oproept, kunnen sportverenigingen contact opnemen met pedagogisch coördinator Ineke Kalkman van Rotterdam Sportsupport: i.kalkman@rotterdamsportsupport.nl of 010-2429315.

Het persbericht over de actuele zaak bij de Rotterdamse judoschool leest u hier:

http://www.politiepersberichten.nl/rotterdam-rijnmond/bericht/29190/

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sandra van Zevenhuijzen

Sandra van Zevenhuijzen

teamcoördinator P&O en Financiën