Aanstaande zaterdag heeft NOCKralingen een primeur. De voetbalvereniging, die zes jaar geleden als eerste startte met het aanbieden van autistenvoetbal, organiseert samen met de KNVB voor dit weekend het eerste officiële autistentoernooi van Nederland.

NOCKralingen ziet het toernooi als een erkenning voor zowel de club als de jongeren met een autistische stoornis. Aan het toernooi doen zeven teams van vijf clubs uit de regio mee.

Enkele weken geleden werden voor Rotterdam Sport op Maat, het digitale loket voor sporten met een beperking in Rotterdam, video-opnames gemaakt van de autistenafdeling. De onderstaande video geeft een fraaie indruk van het ‘auti-team’ van de vooruitstrevende voetbalclub.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Janneke van Tienen

Janneke van Tienen

P&O medewerker