Van donderdag 9 t/m zaterdag 11 april 2015 vindt de eerste editie plaats van het Sportfilmfestival Rotterdam (SFFR) in Cinerama Filmtheater. Gedurende drie dagen worden in vier zalen 38 sportfilms en -documentaires getoond en zal Wilfried de Jong prominente gasten uit de film- en sportwereld ontvangen in zijn dagelijkse talkshow. Onder deze 38 producties zit een aantal films die nog nooit eerder in Nederland zijn vertoond, waaronder een aantal documentaires van Andere Tijden Sport. Rotterdam Topsport organiseert het SFFR in het kader van haar 25-jarig jubileum in samenwerking met ‘Andere Tijden Sport’ (NOS/VPRO), RTV Rijnmond, Sportnext en de nieuwe mediapartner de Volkskrant.

Programma

Het Sportfilmfestival Rotterdam trapt op donderdag 9 april om 19.00 uur af. De overige dagen staan de eerste films gepland om 15.00 uur. De keuzes in sportfilms en –documentaires zijn voor een groot deel thematisch gekoppeld aan typisch Rotterdamse sporten; hardlopen (o.a. The Unknown Runner en Running Away From Nothing), wielrennen (o.a. Sunday in Hell en For the Love of Mud), boksen (o.a. Bittersweet en De Laatste Ronde) en voetbal (o.a. The Other Side of the Heart is White en Bij Wat ook Moog’ Gebeuren). Daarnaast is er de ruimte voor tal van andere sporten met titels als The Crash Reel, Senna, Red Army, Totilas en 1WayUp. Veel films en documentaires zullen ingeleid worden door diverse special gasten. Onder hen Studio Sport-presentator Tom Egbers. Ook betrokken regisseurs en prominente sporters zullen acte de présence geven. Tijdens het SFFR verschijnt er een aantal films die voor het eerst in Nederland getoond worden. Op dit moment vindt in Amerika de première plaats van From Here 2 There. Een documentaire over twee Amerikaanse freerunners die de wereld over reizen. In Rotterdam zal de Europese première hiervan plaatsvinden.

Elke avond ontvangt gastheer Wilfried de Jong diverse gasten uit de sport- en filmwereld passende bij de programmering van deze dag. In een 45 minuten durende talkshow nodigt De Jong het publiek uit om te luisteren naar de verhalen achter de films en documentaires. De gasten die bij Wilfried de Jong aanschuiven zullen de komende weken bekend gemaakt worden.

Op de website van het Sportfilmfestival Rotterdam is het grootste deel van het programma te vinden. www.sportfilmfestivalrotterdam.nl. Binnenkort zullen de laatste films bekend gemaakt worden.

Kaartverkoop

De kaartverkoop is per direct gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.sportfilmfestivalrotterdam.nl. Kaarten per film of documentaire kosten € 10,- in de voorverkoop en € 11,- aan de kassa. Voor de liefhebbers zijn drie passe-partouts samengesteld; Boksen (€ 17,50), Wielrennen (€ 25,-) en Hardlopen (€ 17,50), meer informatie is te vinden op de website. Bij aanschaf van 6 of meer kaarten ontvangt de bezoeker 10% korting. Het bijwonen van de talkshow van Wilfried de Jong zit bij de prijs inbegrepen.

Algemene informatie

Het Sportfilmfestival Rotterdam wordt georganiseerd van 9 t/m 11 april 2015 in Cinerama Filmtheater (Westblaak 18). Meer informatie: www.sportfilmfestivalrotterdam.nl, via twitter @SFFRotterdam en www.facebook.com/SFFRotterdam.

Het Sportfilmfestival Rotterdam wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals, Rabobank Rotterdam, Jean Mineur Mediavision, Mediacenter Rotterdam, Cinerama Filmtheater, Soigneur, Stichting Bevordering van Volkskracht, G. Ph. Verhagenstichting, Erasmusstichting en Elise Mathilde Fonds.

Het Sportfilmfestival Rotterdam is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Martijn Blok

Martijn Blok

strategisch adviseur / projectmanager Regio