Clubs met flexibel sportaanbod opgelet! Werken jullie naast het standaard lidmaatschap ook met een strippenkaart, losse lessen of laagdrempelige sportactiviteiten? Plaats deze dan op de website van Inviplay. Zo maken we maken het makkelijk voor mensen om vrijblijvend aan te haken bij verenigingen. We hopen op deze manier zoveel mogelijk Rotterdammers in beweging te krijgen. 

Eén van de grootste uitdagingen voor verenigingen is het werven maar vooral behouden van jongvolwassen en volwassen leden. Inviplay, een online multi-sportplatform, speelt in op deze uitdagingen. Vorig jaar juni zijn Rotterdam Sportsupport en Inviplay samen van start gegaan met het promoten van flexibel sportaanbod bij verenigingen in Rotterdam. Ondanks dat het een lastige tijd is geweest voor verenigingen zien we mooie successen. In een half jaar tijd hebben bijna 700 Rotterdammers via Inviplay meegedaan aan sportactiviteiten. Bij veel mensen bleef het overigens niet bij een enkele keer! In totaal tellen we zo’n 1300 sportdeelnames. 

Hoe meld ik mijn club aan? 

Heeft jouw vereniging ook flexibel sportaanbod? Of wil je vereniging hiermee aan de slag gaan? Zorg er dan voor dat jullie aanbod op inviplay.nl staat, zodat meer Rotterdammers jullie kunnen vinden. Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken, in te loggen en vervolgens op de button ‘Nieuw’ te klikken. Het platform is makkelijk en gebruiksvriendelijk: binnen een paar klikken ben je klaar. Er is daarnaast speciaal Inviplay promotiemateriaal beschikbaar. Mocht je daarin geïnteresseerd zijn, neem dan contact op met Paul Keurentjes via paul@inviplay.nl.  

Welk sportaanbod kun je op inviplay.nl plaatsen? 

Dit kunnen lessen zijn die passen binnen het reguliere aanbod, maar ook alternatieve sportactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan beweegplusactiviteiten voor wijkbewoners, een potje vrijdagavondvoetbal voor tieners of een hardloopclub voor ouders van jeugdleden. Op Inviplay bouw je via de groepsfunctie makkelijk een community en sta je zo in contact met mensen van buitenaf. Ook is het als sportvereniging mogelijk om, in overleg met je verhuurder, de accommodatie via het platform te verhuren of open te stellen voor gebruik van derden.  

Een greep uit het flexibel sportaanbod op de website van Inviplay
Een greep uit het flexibel sportaanbod op de website van Inviplay

Wat levert het jouw vereniging op? 

Rotterdam Sportsupport gelooft in de meerwaarde van Inviplay voor sportverenigingen om nieuw sportaanbod op te starten, leden te behouden en nieuwe leden te werven. Ook is het een kans extra inkomsten te genereren van betalende sporters die normaal niet of nauwelijks bij jullie op de vereniging komen. Als sportvereniging bepaal je je eigen tarief voor iedere sportactiviteit. Een klein gedeelte (€0,50 per deelnemer per les bij betaald aanbod) gaat naar het platform, de rest is een mooie opsteker voor de clubkas. Het plaatsen van gratis sportaanbod kost je club niets. 

Kleine moeite 

Bezoekers van Inviplay kunnen makkelijk op zoek naar hun favoriete sport of activiteit. Als ze willen deelnemen, betalen ze de eventuele kosten via iDeal. Via je account op Inviplay heb je inzicht in het aantal deelnemers wat je bij de activiteit kan verwachten. Naast het plaatsen van aanbod hoef je dus zelf weinig te doen. Het enige wat nog rest, is ervoor te zorgen dat het goed bevalt en dat het niet bij een enkele keer blijft. 

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Rosanne Verhoeven

verenigingsconsulent Charlois en IJsselmonde
Rosanne Verhoeven