In 2016 moet tenminste 70% van de Rotterdammers minimaal een keer per maand een uur intensief bewegen. Een flinke klus, in 2007 was dit nog maar 52%. Ook wil Rotterdam in 2016 bij de bekendste sportsteden van Europa horen. Die dubbele opgave is te lezen in de nieuwe Sportnota die eind 2009 is gepresenteerde door de drie Rotterdamse sportorganisaties Sport en Recreatie, Rotterdam Topsport en Rotterdam Sportsupport. De nota sluit aan op de Nederlandse Olympische ambities voor 2028.

Rotterdam staat nationaal en internationaal bekend als sportstad met veel sportevenementen. Maar we doen meer in Rotterdam. We investeren met bewegingsprogramma’s voor kinderen, succesvol in onze jeugd. Sportverenigingen en scholen werken steeds beter samen. Maar we willen verder doorpakken, als we topsportstad van Europa willen zijn, moet sport tot in de haarvaten van onze stad doordringen.

Daarbij is extra aandacht voor de jeugd, ouderen en minder validen. Het plan is om sport steeds meer te gaan inzetten voor maatschappelijke doeleinden. Hierbij kan gedacht worden aan gespecialiseerde sportartsen in het Erasmus Medisch Centrum, het opknappen en aanleggen van sportvelden om buurten te verbeteren of het aanbieden van beweegprogramma’s in het onderwijs.

Rotterdam zoekt de komende jaren nadrukkelijk de aansluiting met het NOC*NSF. De insteek: de Olympische Spelen van 2028 naar Nederland én Rotterdam. Belangrijkste troef is het nieuw te ontwikkelen Stadionpark met het nieuwe Feyenoordstadion.

Bekijk hier de promotiefilm van Rotterdam Sportstad:

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Rosanne Verhoeven

verenigingsconsulent Charlois en IJsselmonde
Rosanne Verhoeven