Samen rennen met schoolvrienden, fit worden en ook nog eens het goede doel steunen. Dat is Challenge010 runs for KiKa. Alle leerlingen van Challenge010-scholen kunnen zich nu aanmelden voor het evenement op 25 juni in het Rotterdamse Zuiderpark.

Middelbare scholieren die zich inschrijven lopen tijdens het event Run for KiKa vijf kilometer. In de weken voorafgaand aan deze hardloopwedstrijd kunnen zij in de buurt van hun school drie hardlooptrainingen volgen. Deze worden verzorgd door trainers van atletiekvereniging PAC en Rotterdam Atletiek.

Tijdens Challenge010 runs for KiKa zijn ook prijzen te winnen, onder meer door de snelste jongen en het snelste meisje en de school met de meeste deelnemers. Niet alleen kunnen de hardlopers strijden om één van deze titels, met hun deelname steunen ze ook de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), die de strijd voert tegen kinderkanker.

Inschrijven
Leerlingen van Challenge010-scholen kunnen zich voor 22 mei inschrijven via www.challenge010.nl/run. Deelname kost 20 euro en dit geld kunnen de deelnemers contant op school of bij de gymleraar inleveren.

Succes
Vorig jaar deden leerlingen van Challenge010-scholen voor het eerst mee met Run for Kika. Dit was een groot succes. Ruim 150 scholieren van dertien middelbare scholen liepen 5000 euro bij elkaar voor het goede doel.
De hardloopwedstrijd is een initiatief van Challenge010, een programma van Rotterdam Sportsupport om meer jongeren via school en een sportclub te laten sporten. Door mee te doen aan Run for KiKa hoopt Challenge010 nóg meer jongeren aan het sporten te krijgen.


Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marcella Deters

Marcella Deters

interim projectleider beweegcoach