Ze hebben er heel wat uren voor getraind en verschillende examens moeten afleggen en zondag 7 juni was het zover. Toen stonden de boksers van Challenge010 in de ring op het Schouwburgplein. Het plein stond die dag in het teken van sport, tijdens het evenement 010Moves. De Rotterdamse Kampioenschappen van Challenge010 maakten deel uit van dit sportevenement en trokken veel bekijks.

Zoals bij echte bokswedstrijden kwamen de boksers uit tegen elkaar in verschillende gewichtsklassen, in totaal stapten er twintig boksers de ring in. De regels voor het boksen zijn voor Challenge010 wel aangepast, legde ringspeaker Ton Dunk sr. van Boksvereniging Van ’t Hof voorafgaand aan de wedstrijden uit. ‘Het draait bij het boksen om de techniek, niet om harde klappen of elkaar knock out slaan.’ Daarom leverde niet alleen elke wedstrijd een winnaar op, maar kregen ook twee boksers de stijlprijs voor de mooiste bokstechnieken. Amaya Pinto – van het Thorbecke vmbo voor sport & dans die bokst bij Leon’s Boxing Gym – en Yasin Mesdar – van het Zuiderpark College die bokst bij Silent Dragon – gingen beide met deze prijs naar huis.

Kampioenschappen Dans, Zaalvoetbal en Basketbal
Het Schouwburgplein is niet de enige bijzonder locatie waar de Challenge010-sporters in actie komen. Op zaterdag 13 juni zijn de Rotterdamse Kampioenschappen Dans in het Oude Luxor Theater (14.00 – 18.00 uur). En op zaterdag zijn de Rotterdamse Kampioenschappen Zaalvoetbal (11.30 – 15.00 uur) en Basketbal (15.00 – 17.30 uur) in Topsportcentrum Rotterdam. Iedereen is van harte welkom op bij deze RK’s aanwezig te zijn, de entree is gratis.

Het project
Challenge010, een programma van Rotterdam Sportsupport, heeft als doel meer jongeren structureel te laten sporten via school en zo lid te laten worden van een club. Ze gaan de uitdaging aan om de beste van de stad te worden of hun persoonlijke grenzen te verleggen. De jongeren worden gecoacht door een gymleraar van school en getraind door trainers van een vereniging. Boksvereniging Van ´t Hof, Power Moves, Silent Dragon en Leon´s Boxing Gym zijn verbonden aan het boksen van Challenge010. Daarnaast kunnen de scholieren ook kiezen voor zaalvoetbal, baksetbal en dans. In totaal deden er in het schooljaar meer dan 800 scholieren afkomstig van 35 scholen mee aan Challenge010.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marco van de Geer

Marco van de Geer

pedagogisch adviseur