Het regionale jeugd-rolstoelbasketbalteam van Zuid-Holland traint sinds november behalve in Den Haag ook in Rotterdam. Eén keer per maand oefenen op zondag zestien spelers van zes tot en met twintig jaar in Rijndam Revalidatiecentrum aan de Westersingel. Zo wordt voorzien in de behoefte van menigeen om dichter bij huis te trainen. Organisaties kunnen trainer-coach John Licht overigens benaderen voor clinics.

Kinderen met een dwarslaesie, kinderen met een geamputeerd been en kinderen die zijn geboren met een open ruggetje. Het zijn voorbeelden van spelers die deel uitmaken van het regionale jeugd-rolstoelbasketbalteam van Zuid-Holland. Zij spelen bij een vereniging en krijgen extra training in Den Haag en, sinds november, in Rotterdam. Via het regionale jeugd-rolstoelbasketbalteam, waarvan er in totaal tien zijn in ons land, groeien ze mogelijk door naar het nationale team.

De regioteams maken deel uit van het initiatief Jeugdrolstoelbasketball Nederland. ‘Hoofddoel daarvan is dat gehandicapte kinderen en jongeren van zes tot en met twintig jaar de mogelijkheid krijgen rolstoelbasketbal te spelen binnen een redelijke afstand van hun woonomgeving’, vertelt trainer-coach John Licht. ‘Daarom verzorgen we ook clinics bij onder meer revalidatiecentra, mythylscholen en ook basisscholen waar kinderen uit deze doelgroep heengaan. Wie enthousiast raakt en geen club heeft, kan daarna met het regionale jeugd-rolstoelbasketbalteam meetrainen om nader kennis te maken met de sport.’

Meer informatie? Zoek contact met John Licht via j.licht@upcmail.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marco van de Geer

pedagogisch adviseur
Marco van de Geer