Ronald Hiwat van Stichting Boksschool IJsselmonde I Believe is de Sportvrijwilliger 2012 en de Rotterdamse Doven Zwem Club mag zich winnaar noemen van de Gehandicaptensportprijs 2012. Dat is op maandagavond 17 december bekendgemaakt tijdens de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond in het Nieuwe Luxor Theater. De andere gelukkigen: Robin van Persie (Rotterdamse sportman 2012), Edith Bosch (sportvrouw), Feyenoord (sportploeg), Ronald Koeman (sportcoach) en Sanneke de Neeling (sporttalent).

Geen kapsones, niet vloeken en respect voor elkaar. Dat zijn de drie gouden regels bij Stichting Boksschool IJsselmonde I Believe. Ronald Hiwat richtte die zeventien jaar geleden op. Kinderen en jongeren uit IJsselmonde leren er boksen en vinden een luisterend oor bij de boksschooleigenaar. Hij heeft zich als doel gesteld hen op het goede pad te houden. Dat streven houdt verband met Hiwats eigen jeugd: hij was een goede, bekende bokser, maar raakte in de problemen nadat hij de verkeerde keuzes had gemaakt. Nu ontfermt hij zich over kinderen en jongeren ouder dan tien jaar, autistische jongeren, mensen met niet aangeboren hersenletsel en cliënten van Pameijer. Dat is een organisatie voor met een verstandelijke beperking of psychiatrische problemen.

Dit alles leverde Hiwat de titel Sportvrijwilliger 2012 op. De andere genomineerden waren Gabriëlle Kluwen (voorzitter korfbalvereniging ROV Eureka) en Abdessamia Maghnouj (coördinator taekwondovereniging Abdel Kwan). De kandidaten in de race om de Gehandicaptensportprijs 2012 waren Sportieve Handy’s (fitness), Stichting Plons (zwemsport / zeilen) en de Rotterdamse Doven Zwem Club.

Laatstgenoemde vereniging mocht onder meer met de eer strijken, omdat ze al 71 jaar aandacht heeft voor doven en slechthorenden. Elke vrijdagavond kunnen kinderen er terecht voor zwemles. Verder verzorgen vrijwilligers zwem- en waterpolotrainingen. Ouders en verzorgers vinden het fijn ervaringen uit te wisselen rondom of – tijdens het vrij zwemmen na de les – in het zwembad.

Hier vindt u alle informatie over de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Paul Baans

Paul Baans

verenigingsconsulent Financiën