Dinsdagavond is Rotterdam Basketbal als zesde van de dertig Rotterdamse verenigingen gestart als Sportplusvereniging. In de sporthal Prins Alexander is dit officiële moment samen met de leden, partners/sponsors en verschillende geïnteresseerde partijen gevierd.

Rotterdam Basketbal is al jaren maatschappelijk actief. Zo werden er al in 1999 workshops op scholen verzorgd en heeft de vereniging tot 2009 meegedraaid in het landelijke sportzorgtraject. De basketbalclub wil deze maatschappelijke rol nu verder uitbouwen en ziet Sportplus dan ook als een nieuwe kans. Rotterdam Basketbal ziet zichzelf als een echte top- en breedtesportvereniging met een regionale functie en aandacht voor de wijk.

Op korte termijn ligt de primaire focus op participatie en onderwijs. Door een samenwerking aan te gaan met Sport op Maat en verschillende zorgaanbieders wil de vereniging G-basketbal opzetten. Daarnaast wil de vereniging zich richten op talentontwikkeling bij jeugd door op basisscholen in de omliggende deelgemeentes een basketbalteam te realiseren. Voorzitter Paul de Vos zegt: ‘Sport geeft kinderen een uitdaging en het stimuleert hen het beste uit zichzelf te halen.’

De vereniging wil de kantine van de sporthal als sociale ontmoetingplaats voor jong en oud laten fungeren. Belangrijk daarbij is dat er ook gezonde voeding aangeboden wordt. In de toekomst kan de kantine mogelijk als ontmoetingplaats voor verschillende doelgroepen uit de wijk dienen, bijvoorbeeld voor activiteiten voor senioren. De vereniging ziet op lange termijn kansen om mensen zonder werk i.s.m. Challenge Sports via de vereniging te activeren richting een baan.

Uiteindelijk zullen er in 2014 in Rotterdam dertig Sportplusverenigingen zijn. Zij gaan inzetten op maatschappelijke terreinen als onderwijs, gezondheid, veiligheid, werk/re-integratie en participatie. Ondersteund door Rotterdam Sportsupport maken de Sportplusverenigingen plannen om hun maatschappelijke ambities vorm en inhoud te geven.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Fleur Lindenburg

Fleur Lindenburg

receptie-, secretariaats- en communicatiemedewerker