Mensen met een beperking én hun familieleden of vrienden kunnen op zaterdag 28 september op Sportplaza Zuiderpark kennismaken met een keur aan aangepaste sport- en beweegmogelijkheden. Tijdens de Rotterdam Sport op Maat Dag presenteren vele sportverenigingen en -aanbieders wat zij in huis hebben. Na het succesvolle ‘Paralympisch Weekend Rotterdam’ in 2012 is besloten aangepast sporten jaarlijks grootschalig in de etalage te plaatsen.

Rotterdam kan trots zijn op haar rijke scala aan beweeg- en sportactiviteiten voor mensen met een beperking. Helaas is nog lang niet iedereen uit de doelgroep bekend met de vele mogelijkheden. De Rotterdam Sport op Maat Dag moet eraan bijdragen dat meer personen de weg weten te vinden naar een sport en vereniging die bij hen past. Bezoekers kunnen ter plekke ook sportvragen stellen aan adviseurs van Rotterdam Sport op Maat of vertellen over eventuele knelpunten die zij ervaren.

Op één dag en op één locatie zijn straks vele sporten en clubs gebundeld. Zo kunnen mensen met een beperking en hun naasten in relatief korte tijd meer sporten beoefenen en meer indrukken opdoen dan wanneer zij op bezoek zouden gaan bij één vereniging.

Het voordeel voor clubs is dat zij de kans krijgen zich te presenteren aan veel meer belangstellenden dan normaal. Verenigingen kunnen op 28 september bijvoorbeeld via een workshop, toernooi of informatieve sessie bezoekers enthousiasmeren voor de sport en de club. Sportplaza Zuiderpark heeft tennisbanen, sportvelden van asfalt en kunstgras, een beachveld, fitnessapparaten, water en een parcours dat onder meer geschikt is om te fietsen.

Rotterdam Sport op Maat organiseert de dag en verzorgt de promotie. Geïnteresseerde sportverenigingen die ook aangepast sporten bieden, kunnen voor meer informatie contact zoeken met combinatiefunctionaris Emy Theunissen van Rotterdam Sport op Maat: (010) 242 9315 en e.theunissen@rotterdamsportopmaat.nl.

Rotterdam Sport op Maat is een netwerkorganisatie die voor mensen met een beperking drempels verlaagt om te sporten. Diverse partijen, waaronder Rotterdam Sportsupport, werken samen en brengen hun specifieke expertises in.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Lennert van Driel

Lennert van Driel

contentspecialist