Sportverenigingen in Schiedam kunnen vanaf nu ook gebruikmaken van de verenigingsondersteuning van Rotterdam Sportsupport. De samenwerking maakt het mogelijk speciaal voor Schiedam een verenigingsadviseur aan te stellen. Marco van Brouwershaven, Accounthouder Sport in de Gemeente Schiedam, trapte deze samenwerking feestelijk af tijdens het Rotterdamse Sportcongres op 17 oktober. De clubs uit Schiedam konden tijdens het Sportcongres Rotterdam deelnemen aan 24 sessies over actuele verenigingsthema’s. Het is voor het eerst dat voor dit jaarlijkse congres ook clubs uit een buurgemeente zijn uitgenodigd.

‘Rotterdam Sportsupport heeft vijftien jaar ervaring met het ondersteunen van verenigingen. Iedere Rotterdamse club heeft een eigen aanspreekpunt waar clubs met vragen terecht kunnen. Deze hulpvragen lopen uiteen van een korte, praktische vraag tot een complex vraagstuk waarvoor we een eigen of externe expertadviseur inzetten. Wij geloven in de kracht van verenigen en zijn overtuigd van de waarde van vitale sportverenigingen voor een gezonde, sterke samenleving. Wij delen onze kennis en ervaring dan ook graag met Gemeente Schiedam’ aldus Gert-Jan Lammens, directeur van Rotterdam Sportsupport.

De gebiedsgerichte aanpak van Rotterdam Sportsupport maakt dat deze werkwijze uitstekend passend te maken is voor andere gemeenten. Karin Boeser, verenigingsadviseur van Rotterdam Sportsupport, leert de verenigingen, hun lokale context en hun ondersteuningsbehoefte kennen. Ze adviseert verenigingen bij het vitaler worden, waarbij ze niet alleen gebruikmaakt van Rotterdam Sportsupport maar ook netwerken en structuren in Schiedam benut en bouwt.

‘Vitale verenigingen zijn cruciaal om Schiedammers duurzaam in beweging te krijgen. We zijn blij dat we gebruik kunnen maken van de kennis en ervaring die Rotterdam heeft op het gebied van verenigingsondersteuning’ aldus Fahid Minhas, wethouder Sport in de Gemeente Schiedam. Schiedamse clubs kunnen zich met hulpvragen vanaf nu melden bij Karin Boeser via k.boeser@rotterdamsportsupport.nl.

Rotterdam Sportsupport deed al eerder ervaring op buiten de stadsgrenzen van Rotterdam. Zo werden opdrachten uitgevoerd in Ridderkerk, Nissewaard, voor de Rabobank en de boksbond. Daarnaast is de organisatie als verbinder actief voor NOC*NSF en begeleidt zij de uitrol van Grenzeloos Actief in de regio Rijnmond.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Frank Vermeulen

Frank Vermeulen

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat