Op woensdag 18 maart onthulden de Rotterdamse WK Beachvolleybal ambassadeur Rebekka Kadijk en de regerend wereldkampioenen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen de aftelklok richting het WK Beachvolleybal. De klok staat aan de kade van het SS Rotterdam. Het is vanaf vandaag nog 100 dagen totdat het volleybalfeest losbarst aan die kade.

Side-events

Rotterdam probeert zoveel mogelijk inwoners te enthousiasmeren voor sportevenementen en sport. Daarom worden rond grote evenementen bijna altijd side-events georganiseerd. Het officiële startsein voor de side-events bij het WK Beachvolleybal is op 20 april in Sportcentrum West. De afgelopen weken vonden al diverse clinics en toernooien plaats op scholen.

WK Beachvolleybal

Het FIVB Wereldkampioenschap beachvolleybal 2015 ‘presented by Transavia’ vindt van 26 juni tot en met 5 juli 2015 plaats in Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn en Rotterdam. De beste 96 vrouwen- en mannenteams van de wereld strijden om de wereldtitel. In elke speelstad spelen minimaal een Nederlands mannen- en vrouwenteam.

Voor Nederland maken negen teams hun opwachting op het WK. Bij de mannen verdedigen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen in eigen land de wereldtitel. Zij doen dit tijdens de poulefase in speelstad Rotterdam.

Tickets

Tickets voor het WK Beachvolleybal zijn snel en veilig te bestellen in de online ticketshop op wkbeachvolleybal2015.nl/tickets. De toernooidagen van het WK Beachvolleybal zijn opgedeeld in een middagprogramma en een avondprogramma. Er zijn per stad aparte middagkaarten en avondkaarten beschikbaar.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bryan Bastiaanse

Bryan Bastiaanse

coördinator monitoring en verantwoording projecten