Rotterdam wil aan het eind van dit jaar 20 Sportplusverenigingen hebben. In 2011 startten al tien clubs die de stad extra vooruithelpen in maatschappelijk opzicht. Daar worden er de komende periode tien aan toegevoegd. Vertegenwoordigers van de betreffende verenigingen woonden op dinsdag 6 maart een voorlichtingsbijeenkomst bij van Rotterdam Sportsupport in het Educatief Centrum van Horizon, een van de jeugdzorgaanbieders in Rotterdam.

Na de aftrap vorig jaar begint het Sportplusprogramma nu een bekend fenomeen te worden in Rotterdam. Verenigingen ontwikkelen zich door op maatschappelijk vlak en helpen zichzelf en de stad door stappen te zetten ten aanzien van onderwijs, gezondheid, veiligheid, re-integratie / werk en sportparticipatie voor specifieke doelgroepen.

Voor 6 maart had Rotterdam Sportsupport opnieuw geselecteerde vitale clubs met maatschappelijke ambities uitgenodigd. Het is de bedoeling dat deze verenigingen na de zomer hun Sportplusplan hebben ontwikkeld en hebben vastgesteld op welke thema’s zij zich gaan concentreren. Tegen het eind van het jaar gaan ze ermee aan de slag in de praktijk. Rotterdam Sportsupport helpt de clubs hun plan te ontwikkelen en ondersteunt ze bij de uitvoering.

Programmamanager Sanne Scholten vertelt dat tijdens de bijeenkomst is gehamerd op het belang van een heldere visie en een sterke organisatie. ‘Het ambitieniveau is hoog. Clubbesturen moeten daarom goed nadenken over wat voor vereniging zij willen zijn en wat er nodig is om daar te komen. Alleen dan kunnen zij die boodschap goed uitdragen binnen en buiten de vereniging en sturen op de Sportplusontwikkeling. Zonder een sterk bestuur geen goede Sportplusvereniging!’

Blijf op de hoogte van de Sportplus activiteiten via www.rotterdamsportsupport.nl/sportplus.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sonny Noordermeer

Sonny Noordermeer

projectleider Schoolsportvereniging