Bij boksvereniging Schildkamp in Hoogvliet heeft de eerste cursusdag plaatsgevonden van de cursus BoxFit Instructeur. Een tweedaagse cursus waar het aanbieden, aanleren en verbeteren van de bokstechniek centraal staat. Dit initiatief is van de grond gekomen door een samenwerking tussen Sharita van der Hulst, Combinatie Functionaris boksen bij Rotterdam Sportsupport en Rene Braad, voorzitter commissie opleidingen van de Nederlandse Boksbond.

Deze reeds bestaande cursus is aangeboden aan de boksscholen van Rotterdam. Van de boksscholen RBV Crooswijk, HUK TTI, RBV van ’t Hof en boksvereniging Schildkamp waren vertegenwoordigers aanwezig die actief zijn als recreatieve sporter, wedstrijdbokser en/of instructeur voor jeugd en volwassenen.

Naast de boks inhoudelijk informatie loopt het behouden en versterken van een Veilig Sport Klimaat op de boksvereniging als rode draad door de cursus. Om dit onderwerp nog meer onder de aandacht te brengen, zijn naast de actieve deelnemers ook verenigingseigenaren en bestuurders uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn. Deze werd verzorgd door Gert-Jan Lammens, directeur Rotterdam Sportsupport en Peter van Veen, vice-voorzitter van de Nederlandse Boksbond. Enkele thema’s binnen een Veilig Sport Klimaat zijn: het aanvragen van Verklaring Omtrent Gedrag, het hebben van een vertrouwenspersoon binnen de vereniging en het opstellen van omgangsregels/verenigingsregels.

Het hebben van een Veilig Sport Klimaat op de vereniging is veel in het nieuws en staat hoog op de agenda bij sportverenigingen. Boksen is een sport waarbij dit thema van groot belang is. Dat de verenigingseigenaren dit ook vinden was terug te zien in de aanwezigheid. Het is de eerste keer dat de cursus voor Rotterdamse boksverenigingen werd georganiseerd, ze met elkaar aan tafel zaten om over dit onderwerp te praten en er gericht mee aan de slag gaan.

 

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sharita van der Hulst van Rotterdam Sportsupport via s.vanderhulst@rotterdamsportsupport.nl of door te bellen naar 06 – 1450 9496.

 

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Mark van der Haven

Mark van der Haven

projectcoördinator Schoolsportvereniging