150 jeugdleden in 20 teams van 19 Rotterdamse clubs speelden afgelopen woensdag 5 januari een online FIFA-toernooi in teamverband. Deze activiteit kwam voort uit een experiment van de Rotterdam Gate Games, een initiatief van Gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport en Techonomy. Het is ongekend dat zoveel clubs – die tijdens de lockdown niet op het veld in actie konden komen – toch online de strijd met elkaar aan zijn gaan. 

Bekijk hier de samenvatting van de FIFA clubkampioenschappen:

Rotterdam gelooft dat gaming waardevolle elementen bezit voor het vernieuwen van het sportaanbod, het langer binden van leden, het uitbreiden van de wijkfunctie en het toekomstbestendig maken van verenigingen. Om esports bij het verenigingsleven te introduceren zijn we een intensieve samenwerking aangegaan met vier sportverenigingen in Rotterdam: Tempo ’34, Spartaan’20, OZC en HV ETC Hoogvliet. Deze verenigingen blijven zich dus ook na het FIFA-toernooi structureel bezighouden met gaming. 

Rotterdam Sportsupport is vanaf het begin van het ‘living lab’ esports verantwoordelijk voor de verbinding van de activiteiten met de verenigingen. Hoewel de verenigingen soms nog moeten wennen aan het esports- en gamingaanbod, zijn we er trots op in hoeverre dat tot nu toe is gelukt wat betreft introductie. Dit komt door onze goede relatie met de clubs en dat we de juiste personen en de club in haar context kennen. Deze vernieuwing vraagt van onze collega’s bij Rotterdam Sportsupport en onze partner Techonomy geloof, doorzettingsvermogen, flexibiliteit en een winnaarsmentaliteit. Waar we niet alleen zeggen wat we doen, maar doen wat we zeggen en daar het maximale uit halen. De beweging en bewustwording komt op gang. Steeds meer Rotterdamse clubs zien de waarde van esports en gaming voor hun club, zo blijkt dus ook uit het grote aantal deelnemers aan het FIFA-toernooi in deze lockdownfase.   

Martine Willemse

verenigingsconsulent Toekomstbestendige sportverenigingen
Martine Willemse

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Laurens Verbaan

verenigingsconsulent Prins Alexander / projectcoördinator Schoolsportvereniging
Laurens Verbaan