Sven de Langen (wethouder Sport) gaf zondag bij Hockeyclub Rotterdam het startsein van de gezamenlijke campagne ‘Sportiviteit & Respect’ van HC Rotterdam, HV Victoria, RHV Leonidas en HC Delfshaven. De wethouder reikte voorafgaand aan de wedstrijd van Heren 1 tegen HGC de eerste speciale aanvoerdersbanden aan de jeugdaanvoerders van de vier betrokken clubs.

‘Bij het verstrekken van de aanvoerdersband spreken we af dat de aanvoerders, coaches en de scheidsrechter voor de wedstrijd samenkomen om afspraken te maken. Op deze manier willen we het respect voor de scheidsrechter terugbrengen en het gemor tegengaan’ aldus initiatiefneemster en bestuurslid van Hockeyclub Rotterdam Erna Truijens. De speciale aanvoerdersbanden, uitgevoerd in de Rotterdamse stadskleuren groen en wit, zijn voorzien van het stadswapen en het logo van Rotterdam Sportsupport. Truijens vervolgt: ‘Het stadswapen staat voor de gezamenlijke trots! Trots op Rotterdam en de manier waarop wij onze scheidsrechters respecteren én waarderen. Ik wilde dit graag samen met Rotterdam Sportsupport oppakken omdat zij het initiatief in heel Rotterdam en sporttakoverstijgend onder de aandacht kunnen brengen. Daka Sport heeft de banden voor ons gemaakt.’ Andere verenigingen die de aanvoerdersband ook willen, kunnen binnenkort terecht bij Daka aan de Abraham van Stolkweg 64 waar de banden verkocht zullen worden.

Deze campagne is het vervolg op het symposium Sportiviteit & Respect dat afgelopen voorjaar door HC Rotterdam in samenwerking met Rotterdam Sportsupport en de KNHB is georganiseerd. 240 vertegenwoordigers van sportverenigingen namens destijds deel aan dit symposium.

Voor vragen over dit initiatief en de opstart bij de vier hockeyverenigingen kun je mailen naar initiatiefneemster Erna Truijens via erna.truijens@planet.nl. Het komend half jaar doen HC Rotterdam, HV Victoria, RHV Leonidas en HC Delfshaven ervaring op met het werken aan meer sportiviteit en respect binnen hun club. Wil jouw club graag aan de slag met sportiviteit & respect en de speciale aanvoerdersbanden? Stuur een mail naar info@rotterdamsportsupport.nl en we houden je op de hoogte van het vervolg.

Minimagazine
Klik op onderstaande tweet om het minimagazine te bekijken:

 

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Jans van Meerten

Jans van Meerten

financieel medewerker