Rotterdamse Sporticonen en Rotterdam Sportsupport bundelen de krachten. De twee stichtingen willen zich samen sterk maken voor een gezonde en sportieve toekomst van de Rotterdamse jeugd. Het doel van de samenwerking is zoveel mogelijk kinderen te kunnen laten bewegen.

Ed van Leeuwen (voorzitter Rotterdamse Sporticonen) en Gert-Jan Lammens (directeur Rotterdam Sportsupport) zetten vanmorgen hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Dit gebeurde tijdens het Bep van Klaveren Memorial Ontbijt in het Van der Valk Hotel Ridderkerk.

‘De sportevenementen van Rotterdamse Sporticonen en de middelen en kanalen van Rotterdam Sportsupport zijn een welkome aanvulling op elkaar in het verhogen van de sportparticipatie onder de jeugd’, aldus Gert-Jan Lammens. Ed van Leeuwen: ‘De rijke ervaring van Rotterdam Sportsupport stelt Rotterdamse Sporticonen in staat om kinderen te bereiken die (nog) niet structureel sporten via een club.’

De Stichting Rotterdamse Sporticonen heeft als doel om de Rotterdamse sporthelden te eren en zoveel mogelijk Rotterdamse kinderen te laten sporten. De sporthelden verbinden hun naam aan jeugdsportevenementen, waaraan kinderen gratis kunnen meedoen. Stichting Rotterdam Sportsupport probeert Rotterdammers structureel in beweging te krijgen, waarbij de jeugd een belangrijke doelgroep is. Beide stichtingen hebben speciale aandacht voor kinderen die van huis uit weinig mogelijkheden hebben om bij een club te sporten en voor kinderen met een beperking.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Janny van Bergeijk

Janny van Bergeijk

verenigingsconsulent Leden