Sinds vorige week zijn de amateursportcompetities weer hervat en is – onder voorwaarden – publiek weer welkom. De versoepelende maatregelen betekenen ook dat sportverenigingen de controle op het coronatoegangsbewijs (CTB) weer moeten uitvoeren. Om verenigingen (deels) te ontlasten in dit werk, stelt de gemeente Rotterdam scanteams beschikbaar waar clubs een beroep op kunnen doen. De scanteams werden eerder ook al succesvol ingezet op drukke sportlocaties in de stad.

De controle op het coronatoegangsbewijs is nog steeds de primaire verantwoordelijkheid van verenigingen, maar de polsbandjes kunnen wat druk wegnemen bij de vrijwilligers die de controle uitvoeren. Rotterdamse sportverenigingen kunnen in ieder geval tot en met het weekend van zaterdag 26 en zondag 27 maart en beroep doen op de scanteams. Een voorwaarde is dat er bij verenigingen minimaal 200 CTB-plichtige personen aanwezig zijn op de sportaccommodatie gedurende de dag. Een polsbandje geeft ook toegang tot de horecagelegenheden in Rotterdam.

Een enthousiaste bezoeker krijgt een polsbandje van het scanteam. Foto: Gemeente Rotterdam.

Hoe werkt het?

Voor de herkenbaarheid en opslag van de materialen maakt het scanteam gebruik van witte bakfietsen en jassen. Het team zal de QR-codes scannen, legitimatie checken, de verplichte gezondheidscheck afnemen en vervolgens polsbandjes in combinatie met een stempel uitreiken. De bandjes zijn voorzien van een datum en per dag een andere kleur. Met deze polsbandjes kunnen publiek en sporters vanaf 18 jaar de binnenruimtes op het sportcomplex (toilet, kleedruimtes of bestuurskamer) en het buitenterras betreden. Mensen met een polsbandje hoeven dan niet meer te worden gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs. Let op! De polsbandjes zijn een extra dienst en geen verplichting. Ook zonder QR-code of polsbandje is iedereen welkom op het sportpark. De binnenruimtes, zoals kantines, zijn ook toegankelijk zonder polsbandje, mits je het coronatoegangsbewijs kunt voorleggen. 

Aanmelden

Wil jouw vereniging gebruik maken van een scanteam? Meld je dan voor uiterlijk vrijdag 11 februari 12.00 uur aan via deze link. Geef hierbij ook duidelijk aan welke speelweekenden je graag een scanteam zou willen ontvangen. Zodra Rotterdam Sportsupport je gegevens heeft ontvangen, nemen we  zo spoedig mogelijk contact op. Hierbij zullen we ook checken of jouw vereniging aan de minimaal 200 aanwezige CTB-plichtige personen voldoet.

Vragen?

Voor specifieke vragen met betrekking tot de scanteams, kun je rechtstreeks contact opnemen met Percy Isenia via coronavirus@rotterdamsportsupport.nl. Ook als je vragen hebt over coronamaatregelen in relatie tot projecten van Rotterdam Sportsupport kun je bij hen terecht. Klik hier voor een overzicht van alle artikelen over coronamaatregelen & sportverenigingen.

Heb je als sportvereniging een specifieke vraag over de sportaccommodatie en/of de uitvoering van de controles op binnensportlocaties? Neem dan contact op met Sportbedrijf Rotterdam via info@sportbedrijfrotterdam.nl of bel naar 010 808 08 80.

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste ontwikkelingen rondom het coronanieuws? Lees dan alles in ons coronadossier. Met onder meer:

  • Meest actuele maatregelen voor (Rotterdamse) sportverenigingen.
  • Financiële gevolgen voor sportverenigingen.
  • Alles over organisatie, vrijwilligers en veilig sportklimaat.

Wij staan voor je klaar!

Maurits Morsink

verenigingsconsulent organisatie
Maurits Morsink