Er zijn op dit moment veel acties gaande om Oekraïne te steunen. Ook veel sportverenigingen laten zich van hun beste kant zien. Van solidariteitswandelingen en geldinzamelacties tot sportlocaties als noodopvang; in Rotterdam zitten de verenigingen niet stil. In dit artikel een overzicht met clubinitiatieven in Rotterdam.

Noodopvang bij HV Victoria

Hockeyvereniging Victoria biedt de Oekraïense vrouwenhockeyploeg (<21 jaar) onderdak in de sporthal. Deze vluchtactie wordt gecoördineerd door de Oekraïense, Poolse en Nederlandse hockeybond. De Oekraïense vrouwen doen in april mee gaan aan het WK Zuid-Afrika als de visums op tijd geregeld kunnen worden. Na afloop van het WK keert het team terug naar de sporthal van de Rotterdamse hockeyvereniging, die ook op sportief gebied de Oekraïense hockeysters gaan helpen. Bekijk hier de reportage van de NOS.

Solidariteitswandeling VT de Hoek

Sportief, betrokken en respectvol. Om hun solidariteit met de inwoners van Oekraïne te tonen, organiseerde een aantal leden van VT de Hoek uit Hoek van Holland op zaterdag 5 maart een solidariteitswandeling. Het inschrijfgeld is gedoneerd aan Oekraïne.

Tennisclinic en –toernooi Tennispark Overschie

Veel blije gezichten op tennispark Overschie. Op zondag 20 maart werd hier een tennisclinic en -toernooi georganiseerd. Iedereen kon deelnemen aan deze dag die helemaal in het teken stond van de oorlogsslachtoffers in Oekraïne. Alle opbrengsten zijn gedoneerd aan Giro555.

Sporthal de Wielewaal

Sporthal de Wielewaal heeft de hal omgebouwd tot opvanglocatie voor mensen uit Oekraïne. Hierbij hebben medewerkers van verschillende organisaties geholpen. De eerste vluchtelingen zijn hier aangekomen. Egelantier Boys hebben al aangegeven dat de kinderen gratis kunnen sporten op hun accommodatie.

Sporthal de Wielewaal in Charlois. Foto: Sportbedrijf Rotterdam.

Judo voor Oekraïne

Vanuit verbondenheid met de mensen uit Oekraïne, die in de donkerste periode van hun leven verkeren. Onder dit motto organiseerde judovereniging Hashi op vrijdag 18 maart in de eigen dojo een sportevent om geld op te halen voor Oekraïne.

OMHC

Hockeyverenigingen OMHC en NHC De IJssel hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijke inzamelingsactie. Na de goedbezochte derby op zaterdag 20 maart tussen de eerste mannenteams van beide clubs, stond de teller voor Giro555 op 800 euro.

XerxesDZB

De wedstrijd van XerxesDZB tegen Oranje Wit stond zaterdag 19 maart in het teken van Oekraïne. Samen met de kledingpartner en sponsoren werd een uniek shirt ontworpen waarin de eerste teams hun wedstrijd afwerkten. De shirts werden na afloop geveild en de gehele opbrengst kwam ten goede aan de oorlogsslachtoffers.

Zijn er nog hartverwarmende clubinitiatieven voor Oekraïne die we hebben gemist maar absoluut niet onvermeld mogen blijven? Laat het ons dan weten! Stuur een e-mail naar info@rotterdamsportsupport.nl of bel naar 010 24 29 315. We helpen je graag verder!

Lennert van Driel

Communicatiemedewerker
Lennert van Driel

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Carmen Barranco

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat / clubkadercoach
Carmen Barranco