Op 10 en 11 maart vindt de 13e editie van NLdoet van het Oranje Fonds plaats. De grootste vrijwilligersactie in Nederland, waar naar schatting meer dan 350.000 Nederlanders aan meedoen, wordt ook georganiseerd in Rotterdam. Er doen 8 Rotterdamse verenigingen mee aan het initiatief in 2017.

Met NLdoet wil het Oranje Fonds alle Nederlanders op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vrijwilligerswerk. Door een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken ervaren mensen hoe leuk het is om iets voor een ander te doen. Ervaring leert dat mensen zich door deelname aan NLdoet vaker per jaar inzetten als vrijwilliger. Voor Rotterdamse verenigingen dus hét moment om meer vrijwilligers te werven!

Bij Rotterdamse verenigingen leeft het dit jaar wederom. Verenigingen doen jaarlijks mee, zoals Korfbalvereniging ROV Eureka en Sportvereniging Hagendoorn Rotterdam – zuid. Arjen Welgraven van ROV Eureka wil door middel van de actiedagen NLdoet meer ouders betrekken bij de club. Zij willen dit jaar de accommodatie opknappen voor de start van de zomerseizoen en deze zo milieuvriendelijk mogelijk maken. Vooral het vervangen van de radiatoren staat hoog op de to-do list. Overige verenigingen die meedoen zijn: TKD Abdel-Kwan Rotterdam. Ruiterclub De Prinsemolen, Rhv De Meeuwen, R.H.V. Leonidas, Roei Vereniging Rijnmond en Honkbalvereniging Portland Poema’s.

 

Vrijwilligers die graag in actie komen en de Rotterdamse verenigingen willen ondersteunen tijdens NLdoet kunnen terecht op de site voor meer informatie.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Martijn Blok

Martijn Blok

strategisch adviseur / projectmanager Regio