Schoolsportvereniging Feijenoord en Hillesluis bestaan deze maand vijf jaar. De twee schoolsportverenigingen hebben er in die periode voor gezorgd dat 1032 kinderen zijn gaan sporten.

Na schooltijd doen leerlingen van verschillende basisscholen mee aan de trainingen. Vrijwilligers van sportverenigingen verzorgen oefensessies karate, volleybal, basketbal, dans, hockey, taekwondo, zaalvoetbal en turnen in de buurt van de school. Hierdoor kunnen kinderen sporten uitproberen in een bekende omgeving.

‘Door te sporten leren kinderen hun eigen lijf kennen. Hoe eerder kinderen beginnen met sporten, hoe groter de kans dat zij kiezen voor een leven lang sporten. Ik ben ervan overtuigd dat regelmatig sporten gezonder en gelukkiger maakt. Onze school vindt het welzijn van de kinderen dan ook heel belangrijk!’ aldus Lieke van Engelen, coördinator van SSV Feijenoord.

De Agnesschool, de Groen van Prinstererschool en de Heemskerkschool zijn de scholen die aangesloten zijn bij schoolsportvereniging Feijenoord. Sinds kort kunnen ook de leerlingen van basisschool de Wissel meedoen aan de sporten van SSV Feijenoord. In totaal zijn 481 leerlingen de afgelopen 5 jaar lid geworden van een vereniging. In Hillesluis zijn leerlingen van de Bogermanschool, Blijvliet, Laurens Cupertino, het Festijn en Ibn-I-Sina actief bij de schoolsportvereniging. 551 jongens en meiden van deze scholen vonden hun weg naar de clubs.

Maureen Kienz, coördinator van SSV Hillesluis vertelt: ‘Zo’n 60 kinderen van de Bogermanschool sporten momenteel bij de schoolsportvereniging. Ook van de aangesloten scholen zijn er veel jongens en meiden actief bij SSV Hillesluis. Regelmatig sporten maakt kinderen fitter. Door de leermomenten en succeservaringen worden scholieren zelfverzekerder en de omgang met andere kinderen maakt hen sociaal-emotioneel ook sterker.’

Deelnemende sportverenigingen hebben dus een satellietlocatie in de wijk en dat levert nieuwe leden op, maar zorgt er ook voor dat meer kinderen kunnen bewegen en sporten. De schoolsportvereniging, een initiatief van Rotterdam Sportsupport, heeft als doel kinderen structureel sport aan te bieden in de eigen wijk of in de buurt van school.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Liana Landman

Liana Landman

projectleider Vitale sportverenigingen / verenigingsconsulent Accommodatie en Organisatie