Schoolsportvereniging Het Oude Westen en Oud-Charlois bestaan deze maand vijf jaar. De twee schoolsportverenigingen hebben er in die periode voor gezorgd dat 1041 kinderen zijn gaan sporten.

‘Na schooltijd doen leerlingen van verschillende basisscholen mee aan de trainingen. Vrijwilligers van sportverenigingen verzorgen oefensessies judo, voetbal, turnen, taekwondo, hockey en dans in de buurt van de school. Hierdoor kunnen kinderen sporten uitproberen in een bekende omgeving. De jongens en meiden worden via de schoolsportvereniging lid van de vereniging. Daar kunnen ze vervolgens ook deelnemen aan wedstrijden en competities.’ aldus Bastian Zoon, coördinator van SSV Oud-Charlois.

De Augustinusschool, Asch van Wijck en Babylon zijn de scholen die aangesloten zijn bij schoolsportvereniging Het Oude Westen. 530 leerlingen zijn de afgelopen 5 jaar lid geworden van een vereniging. In Oud-Charlois zijn leerlingen van de Triangel, Wilhelminaschool, Ibn-I-Sina, Cosmicus actief bij de schoolsportvereniging. 511 jongens en meiden van deze scholen vonden hun weg naar de clubs.

Tomas Majchrzak, coördinator van SSV Het Oude Westen vertelt: ‘Hoogtepunt voor onze leerlingen was de deelname aan dansshow Everybody Dance Now vorig jaar. Een zestal scholieren schopte het tot de liveshows. Zij meldden zich twee jaar geleden aan bij Schoolsportvereniging Het Oude Westen en ontwikkelden via die weg hun talent bij Dansschool Moves! Rotterdam. De andere leerlingen die danstrainingen volgden, mochten komen kijken.’

Deelnemende sportverenigingen hebben dus een satellietlocatie in de wijk en dat levert nieuwe leden op, maar zorgt er ook voor dat meer kinderen kunnen bewegen en sporten. De schoolsportvereniging, een initiatief van Rotterdam Sportsupport, heeft als doel kinderen structureel sport aan te bieden in de eigen wijk of in de buurt van school.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Beau de Leeuw

Beau de Leeuw

projectcoördinator Toekomstbestendige sportverenigingen