Voeding, beweging en gezondheid stonden op 1 maart centraal tijdens de leefstijlmarkt in LCC Castagnet. Zo’n 130 wijkbewoners namen deel aan de anderhalf uur durende fitheidstest en bespraken hun resultaten met een huisarts. Vervolgens ontvingen de 40-plussers persoonlijk advies over welke lokale sport- en beweegactiviteiten aansluiten bij hun situatie en wensen.

Een hulpmiddel voor andere bezoekers en bewoners om passend, laagdrempelige sport- en beweegaanbod in Hillegersberg-Schiebroek te vinden, is een speciaal beweegmagazine dat tijdens de leefstijlmarkt werd uitgereikt. Dit magazine bevat uiteenlopende activiteiten die bijzonder geschikt zijn voor beginners en mensen die het sporten weer op willen pakken. Het eerste exemplaar werd zaterdag door portefeuillehouder Arian Pleizier overhandigd aan HCR-speler Jeroen Hertzberger.

Om de smaak te pakken te krijgen kon ook in het cultuurcentrum bewogen worden. Clubvrijwilligers begeleidde bezoekers met onder andere kombifit, conditiegym, Bean Bag Baseball en boogschieten. Naast inspanning was er ook gelegenheid voor ontspanning, zoals de gelegenheid om stoelmassages uit te proberen, naar eigen smaak een tuinsmoothie te maken en een gezonde snack te scoren bij de kraam van Stadslandbouw Schiebroek-Zuid. Ook lieten de bezoekers ter plekke hun BMI, cholesterol en longfunctie meten.

De leefstijlmarkt werd mogelijk gemaakt door deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport en diverse verenigingen en andere sportaanbieders uit de deelgemeente. Enkele andere lokale partners zijn Service Apotheek Beethoven, Schiebroekse Apotheek, FOCUS diëtistenpraktijk, Centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam, Artosegroep en mobiele Massagepraktijk Even Bijkomen.

   

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Liesbeth van der Meer

Liesbeth van der Meer

strategisch adviseur / leidinggevende