Al ruim 800 jongens en meisjes zijn sinds kort lid van een sportvereniging dankzij de enthousiasmerende inspanningen van combinatiefunctionarissen. Het klinkende resultaat werd geboekt tussen 1 september 2012 en 1 mei 2013. Rotterdam Sportsupport heeft als doel dat de teller eind dit jaar op 1250 staat. De 22 combinatiefunctionarissen koppelen verenigingen, scholen en wijken aan elkaar en stimuleren kinderen georganiseerd te sporten.

Jongens en meisjes in krachtwijken aanzetten tot een gezondere leefstijl door een sport te gaan beoefenen bij een vereniging. Dat is de taak van de combinatiefunctionarissen van Rotterdam Sportsupport. De ambitie is onder meer ingegeven door de wetenschap dat in de Rotterdamse krachtwijken 25 tot 46,8% van de bewoners tot achttien jaar kampt met overgewicht.

De combinatiefunctionarissen hebben tussen 1 september en 1 mei 25.399 kinderen bereikt. Daarmee is het voor eind 2013 vastgestelde doel al behaald. Tijdens een clinic op school of in de wijk kregen de jongens en meisjes de grondbeginselen van een sport bijgebracht door een combinatiefunctionaris, vaak in samenwerking met een trainer van een vereniging. Uiteindelijk hadden er 826 dusdanig de smaak te pakken, dat zij doorstroomden naar een vereniging.

De zes boksverenigingen in Rotterdamse krachtwijken zagen hun gezamenlijke jeugdledenaantal bijvoorbeeld stijgen van 79 naar 174. Bij de vier tafeltennisverenigingen in het werkgebied nam de hoeveelheid jongens en meisjes bijna met een derde toe. Via het sportstimuleringsproject Special Heroes bereikte een combinatiefunctionaris 475 kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking.

De combinatiefunctionarissen gingen vorig jaar in september van start. Zij richten het vizier op voetbal, zaalvoetbal, korfbal, volleybal, basketbal, honk- en softbal, tennis, tafeltennis, hockey, judo, karate, boksen, turnen en roeien. Twee functionarissen leveren als sportpedagoog een bijdrage aan een veilig, pedagogisch klimaat binnen sportverenigingen. De combinatiefunctionarissen streven naar een minstens zo succesvol vervolg op hun eerste maanden. Zij organiseren dit jaar nog veel activiteiten.

Hun werkzaamheden worden gefinancierd door het Rijk en de gemeente Rotterdam. De coördinatie is in handen van Rotterdam Sportsupport.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marion den Elsen

Marion den Elsen

secretaresse