Voor veel sportverenigingen is het één van de grootste uitdagingen: het werven (en behouden) van vrijwilligers. Maar hoe maak je je leden warm voor vrijwilligerswerk? Om verenigingen hierbij te ondersteunen, bundelen Rotterdammersvoorelkaar en Rotterdam Sportsupport de krachten met de gezamenlijke campagne ‘1 team 1 taak’. Ook jouw club kan meedoen.

Op woensdag 11 maart, tijdens de derde en laatste bijeenkomst van de training ‘Aan de slag met vrijwilligers!’, is de campagne gelanceerd. De deelnemers gingen naar huis met door Rotterdammersvoorelkaar en Rotterdam Sportsupport gemaakt promotiemateriaal (flyers, posters en bierviltjes) die ze zelf op de vereniging kunnen uitdelen en ophangen. Het doel: het werven van vrijwilligers door gesprekken te voeren en het échte contact te maken.

Passend

Ron Stieding, expertadviseur Vrijwilligers bij Rotterdam Sportsupport: “Met deze sportieve campagne willen we verenigingen ondersteunen met het activeren van vrijwilligers binnen de eigen vereniging. Vrijwilligerswerk is nog steeds van deze tijd. Wij geloven dat leden nog steeds bereid zijn om iets voor hun eigen vereniging te doen, mits het passend is. Met deze campagne helpen we clubs om leden op de juiste manier warm te krijgen om een steentje bij te dragen.”

“We vinden het heel belangrijk om samen aandacht te vragen voor een mooi en belangrijk thema: vrijwilligerswerk in de sportwereld,” vult Anne Theelen van Rotterdammersvoorelkaar aan. “We merken dat we nog veel verbindingen kunnen leggen tussen alle Rotterdammers die iets goeds willen doen en ook nog eens van het verenigingsleven.”

Toolkit

Wil jouw vereniging ook meedoen of heb je vragen over deze campagne? Laat het ons dan weten door een e-mail te sturen naar r.stieding@rotterdamsportsupport.nl of te bellen naar 06 47 17 30 13. Je kunt ook al zelf aan de slag met een handige toolkit. De toolkit bestaat uit leuke social media posts en beeldmateriaal, maar het staat uiteraard ook vrij om zelf creatieve berichten op te stellen. Klik op de onderstaande links om het materiaal te downloaden:

Ron Stieding

Ron Stieding

Expertadviseur Vrijwilligers

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bianca Hamstra

Bianca Hamstra

pedagogisch adviseur