In Topsportcentrum Rotterdam viel afgelopen zaterdag een belangrijke beslissing. Die dag vonden de Rotterdamse Kampioenschappen zaalvoetbal en basketbal van Challenge010 plaats. De scholen uit Rotterdam-Zuid bleken aan het eind van de scholencompetitie het sterkst. Tijdens de finalewedstrijden zaalvoetbal ging Palmentuin er met twee zaalvoetbalprijzen vandoor: jongens onderbouw en het meidenteam. Bij de jongens uit de bovenbouw ging de schaal naar Veenoord. Ook bij basketbal viel Palmentuin in de prijzen, hier ging het jongensteam er met de titel vandoor. Bij de meiden kwam OSG Hugo de Groot als sterkste uit de strijd.

Daarnaast werden er bij het RK Basketbal ook individuele prijzen uitgereikt: Most Improved Player seizoen 2014-2015 (Betül Kurum – CSG Calvijn Lombardijen en Sandjay Soeratram – STC), Most Valuable Player seizoen 2014-2015 (Thyshaina Willems – Palmentuin en Mohamed Salham – Palmentuin), en de twee Most Valuable Players van de Rotterdamse Kampioenschappen (Zeinab kaba – OSG Hugo de Groot en Cedric Gatoyi – Accent Delfshaven).

Bovengenoemde scholen doen mee aan de scholencompetitie van Challenge010. Challenge010, een programma van Rotterdam Sportsupport, heeft als doel meer jongeren structureel te laten sporten via school en zo lid te laten worden van een club. Ze gaan de uitdaging aan met een schoolteam om de beste van de stad te worden of hun persoonlijke grenzen te verleggen. Het team wordt gecoacht door een gymleraar van school en getraind door trainers van een vereniging. Momenteel zijn er 35 scholen verbonden aan Challenge010 en zijn er 11 verenigingen bij betrokken. De – inmiddels meer dan 800 deelnemers – kunnen kiezen uit vier sporten: zaalvoetbal, basketbal, boksen en dans.


Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marco van de Geer

Marco van de Geer

pedagogisch adviseur