Onder Rotterdammers met een verstandelijke of lichamelijke beperking blijkt de behoefte aan zwemmen groot te zijn, zo merken de organisaties binnen Rotterdam Sport op Maat. Een aantal zwemverenigingen is dit jaar ook aanbod aan het ontwikkelen of uitbouwen voor de doelgroep. Daarom wordt voor dinsdag 19 juni een avond georganiseerd voor iedereen die iets met aangepast zwemmen doet of gaat doen.

Train de trainer. Dat is op 19 juni vanaf 19.00 uur het uitgangspunt in Revalidatiecentrum Rijndam aan de Westersingel. Op verzoek van Rotterdam Sport op Maat verzorgt Tineke van Bentum, assistent-bondscoach gehandicapten zwemmen, een nuttige avond voor vrijwilligers en begeleiders die zwemactiviteiten voor deze doelgroep – willen – organiseren.

Van Bentum doet dat aan de hand van Sport- en Spelmap ‘Plezier in het water’. De Koninklijke Nederlandse Zwembond heeft de map ontwikkeld voor de doelgroep verstandelijk en lichamelijk gehandicapten boven de zestien jaar. De inhoud van de training vormt ook een goede basis voor zwemactiviteiten voor jongere leeftijden. In de map staan spelvormen beschreven om de doelgroep op een speelse manier te laten bewegen. Andere onderwerpen: veiligheid in en om het water, achtergrondinformatie over de doelgroepen en les en leidinggeven aan deze sporters. De bijscholing bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte.

Aanmelden kan via info@rotterdamsportopmaat.nl. Per organisatie zijn meerdere mensen welkom.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Saskia Grootens

Saskia Grootens

verenigingsconsulent Overschie en Hillegersberg-Schiebroek.