Kinderen van de school de Bavokring in Kralingen kunnen vanaf vandaag op en rond de school volop aan de slag met sport. De school startte vandaag namelijk als 23e schoolsportvereniging in Rotterdam.

De kinderen kunnen door Schoolsportvereniging Kralingen in georganiseerd verband sporten, waardoor de sportparticipatie onder de basisschooljeugd in Kralingen verhoogd kan worden. De Schoolsportvereniging Kralingen was in oktober 2014 al gestart met lessen tafeltennis en judo. Freerunning en turnen zijn daar nu bij gekomen. Tijdens de feestelijke kick-off konden de kinderen meedoen aan verschillende clinics, onder andere verzorgd door de judoka’s Jelle en Hidde Wolterbeek.

De Bavokring is een school die deelneemt aan het programma ‘Lekker Fit!’ van gemeente Rotterdam. Met dit programma zet de basisschool extra in op een gezonde, actieve leefstijl van de kinderen. De Bavokring biedt de sportieve mogelijkheden uit door nu te starten met Schoolsportvereniging Kralingen.

Bij een schoolsportvereniging komen de sportverenigingen naar de scholen om leerlingen direct na schooltijd training te geven. De kinderen krijgen les van clubtrainers, kunnen na een aantal proeftrainingen lid worden van de sportvereniging en spelen uiteindelijk mee in de reguliere competitie. De trainingslocatie blijft in de wijkt. Met het programma de Schoolsportvereniging, dat wordt georganiseerd door Rotterdam Sportsupport, sluiten jaarlijks zo’n 2500 kinderen zich aan bij een sportvereniging.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Wilco Hameetman

Wilco Hameetman

projectleider gebieden / verenigingsconsulent Prins Alexander